Sfatul poliţistului pentru o VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

Sfatul poliţistului pentru o VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

 

Mult aşteptatul sezon cald îşi face deja simţită prezenţa, iar în rândul copiilor acesta echivalează cu mult aşteapta vacanţa de vară.

Datorită specificităţii ei – deplasarea copiilor în zone de agrement, petrecerea unui perioade de timp mai lungi fără supraveghere atentă, circulaţia mai intensă pe drumurile publice etc., poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni.

Libertatea specifică vacanţei poate avea uneori efecte tragice asupra copiilor care, uneori, nu beneficiază de supravegherea adecvată din partea părinţilor. Astfel, accesul mult prea liber la internet, frecventarea fără control a site-urilor de socializare şi comunicarea cu persoane necunoscute pot constitui factori de victimizare a minorilor. Acest aspect poate fi preîntâmpinat printr-o intensificare a controlului exercitat de părinţi asupra copilului în ceea ce priveşte specificul site-urilor frecventate de acesta, interacţiunea online cu persoane necunoscute, subiectele de interes iniţiate sau la care aceştia iau parte, caracteristici ale anturajului, precum şi alte preocupări din sfera internetului.

Indiferent de modalitatea de petrecere a vacanţei sau a destinaţiei pentru care optaţi, o atenţie specială trebuie acordată copiilor care îşi petrec concediul pe litoral. În acest sens, este recomandat să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţiuni neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă.

De asemenea, o atenţie deosebită trebuie acordată relaţiilor de prietenie stabilite cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori, infractorii pozează în persoane „binevoitoare” care vor să vă ajute; solicitaţi, ori de câte ori este nevoie şi în orice circumstanţă în care nu vă simţiţi în siguranţă, sprijinul poliţiştilor!

 

COMPARTIMENTUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*