Ai aşteptat cu atâta nerăbdare vara pentru a te bucura de un bronz natural şi sănătos. Ce te faci însă când trebuie să te confrunţi şi cu efectele negative ale soarelui asupra pielii tale? Protecţia cu o loţiune cu filtru UV adecvat tipului tău de ten este esenţială, la fel cum şi tratamentele de după expunerea la soare au un rol important. Primul pas este curăţarea atentă a pielii cu un produs de curăţare cu Ph neutru. Nu folosi imediat după plajă loţiuni abrazive sau exfoliante. Chiar dacă nu te-ai confruntat cu arsuri solare, pielea este mai sensibilă şi se irită mult mai uşor.

Hidratarea este lucrul de care pielea ta are cea mai mare nevoie după expunerea la soare. Pe lângă loţiunile de corp speciale „after sun“, poţi folosi şi o loţiune de corp nutritivă. Chiar dacă vara pielea are tendinţa de îngrăşare din cauza transpiraţiei şi a impurităţilor, loţiunea de după plajă trebuie să fie mai grasă decât cea pe care o foloseşti în mod normal. Încearcă o cremă/loţiune ce are în compoziţie aloe vera, cu efecte de calmare asupra pielii sensibile. Aşa cum înainte de plajă nu este indicată folosirea produselor cosmetice de genul parfumurilor sau al deodorantelor pe bază de alcool, nici după expunerea la soare nu este recomandat să foloseşti astfel de produse. Un deodorant sau un parfum fără alcool pot fi o variantă la îndemână pentru astfel de situaţii.

La câteva zile după plajă, evită orice metoda de epilare agresivă – ceară, lamă. Optează pentru o cremă epilatoare care are o acţiune mai blândă asupra pielii tale. Dacă totuşi ai exagerat cu expunerea la soare, te poţi alege cu arsuri solare de toată frumuseţea. Chiar dacă nu ai stat mai mult de 2 ore, dar nu ai folosit o loţiune de protecţie corespunzătoare pielii tale, nu este exclus să te alegi cu astfel de neplăceri. Reţine: mai ales în primele zile de plajă, nu folosi exclusiv uleiurile de plajă care promit o bronzare rapidă a pielii. Acestea au în general un factor de protecţie redus (de obicei maxim 5), ceea ce este mult prea puţin pentru început. Ce poţi face in acest caz? Începe cu curăţarea pielii şi hidratarea, ca în mod normal. Acum însă pielea ta are nevoie de tratamente preferenţiale, aplicate destul de rapid pentru a evita eventuale complicaţii neplăcute. Netratate, arsurile solare se pot transforma în ulceraţii, fiind apoi nevoie să consulţi medicul, deşi acest lucru nu este de dorit, aşa că mai bine previi, decât să vindeci.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*