Sibianul Victor Cornea, în lotul de Cupa Davis al României

Ultimele detalii referitoare la desfășurarea partidei de Cupă Davis dintre România și Israel au fost finalizate. Meciurile vor avea loc între 6 și 8 martie, la Sibiu, în Sala Transilvania. Prin intermediul directorului Clubului Sportiv Pamira din Sibiu, Marius Vecerdea, Federația Română de Tenis a reușit să obțină aprobările necesare din partea autorităților locale și județene precum și modificarea calendarului de activități al Sălii Transilvania pentru ca acest eveniment extraordinar în tenis să se poată desfășura la Sibiu. „Autoritățile județene și locale ne-au sprijinit total în demersurile noastre pentru a introduce acest eveniment extrem de important în sportul românesc pe agenda evenimentelor locale. Conducerea echipei de baschet, CSU Atlassib Sibiu, și președintele Federației Române de Baschet au făcut eforturi serioase pentru a devansa partida cu echipa din Târgu Jiu tocmai pentru a putea amenaja în timp util suprafața de joc pe care se vor desfășura partidele împotriva Israelului”, spune Marius Vecerdea, membru al comitetului de organizare a întâlnirii de Cupă Davis de la Sibiu.

Victor CorneaÎntâlnirea în Cupa Davis dintre România și Israel face parte din Grupa 1, Europa-Africa. Cupa Davis este echivalentul Campionatelor Mondiale din alte sporturi. În anul 2015, 126 de națiuni sunt înscrise în această competiție. Prin numărul echipelor participante, Cupa Davis este cea mai mare competiție mondială pe echipe ce se desfășoară anual în lume. Dintre cele 16 echipe ce formează grupa 1 Europa-Africa, 4 vor avansa în grupa mondială ce va fi formată tot din 16 echipe. Câștigătoarea întâlnirii dintre România și Israel va juca în perioada 17-19 iulie cu câștigătoarea din întâlnirea Slovenia-Slovacia.

Echipa de bază a României pentru meciurile de Cupă Davis este formată din Adrian Ungur și Marius Copil la simplu, Horia Tecău și Florin Mergea la dublu. „I-am propus căpitanului nejucător al echipei României, Andrei Pavel, introducerea în lotul lărgit a celui mai reprezentativ tenisman sibian, Victor Cornea. Andrei a salutat această idee, menționând că este important pentru tinerii jucători români să fie mai aproape de jucătorii mai experimentați ai echipei naționale și să profite de experiența acumulată în urma unui asemenea eveniment”, mai spune Marius Vecerdea. Lotul lărgit din care face parte și Victor Cornea va avea în jur de 7-8 jucători dintre care cei patru titulari ai echipei de Cupă Davis.

Căpitanul nejucător al echipei naționale și componenții de bază ai lotului vor alege în perioada următoare suprafața de joc pe care se vor desfășura partidele împotriva Israelului. Cel mai probabil, partidele se vor desfășura pe teren de zgură. Federația Română de Tenis urmează să anunțe în curând punerea în vânzare a biletelor pentru meciurile de la Sibiu. „Principalul meu obiectiv în aducerea partidelor de Cupă Davis la Sibiu este promovarea orașului în țară și peste hotare dar ne dorim și să contribuim la creșterea calității evenimentelor sportive din oraș. Sunt foarte mari șanse ca la meciurile de la Sibiu să fie prezenți domnul președinte Klaus Iohannis și doamna ministru al Culturii și Sportului din Israel”, mai spune Marius Vecerdea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*