Sibience premiate în China

Două tinere din Sibiu au reprezentat România la cunoscutul concurs „Chinese Bridge Competition“, desfăşurat în China. Tinerele au câştigat câte o bursă de studiu de câte şase luni în China.

Sanziana StaneseIunis Munculete şi Sânziana Stănese sunt două eleve pe care pasiunea pentru limba chineză le-a purtat până în Extremul Orient. Tinerele, care studiază limba chineză la Institutul „Confucius“ din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, s-au înscris la „Chinese Bridge Competition”. Cu mult exerciţiu şi înclinaţii vădite pentru una dintre cele mai dificile limbi străine, ele au reuşit să treacă de faza judeţeană şi au ajuns în faza naţională. Aici au avut de înfruntat 20 de participanţi, iar miza a fost participarea la etapa internaţională a concursului, care s-a desfăşurat în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie în Kunming, provincia Yunan, China. “Am avut de trecut trei probe: una de întrebări de cultură generală, o probă de discurs şi o probă de talent. Toate în limba chineză, bineînţeles. La etapa internaţională au fost aceleaşi trei probe, dar mult mai complexe şi mai dificile. A fost o adevărată provocare şi o experienţă de neuitat”, povesteşte Sânziana Stănese.

Burse de studiu

Iunis MinculeteSânziana este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal“, profilul Știinţe, şi studiază limba şi cultura chineză la Institutul „Confucius“ de şapte luni. Iunis este tot în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Octavian Goga“, Filologie biling. Şi ea studiază limba şi cultura chineză de doi ani. Cele două tinere au primit din partea organizatorului evenimentului, Centrul Confucius, câte o bursă de studii de şase luni în China. Pentru reprezentaţia ei de la proba de talent – Dansul Păunului -, Iunis Minculete a mai primit trofeul pentru cel mai bun moment artistic şi o bursă de studiu pentru un semestru, deci în total va beneficia de un an de studii în China. „Cultura chineză este absolut fascinantă. E o altă lume. Pentru mine, faptul că am început să studiez limba chineză mi-a adus numai satisfacţii şi împliniri. Am fost până acum de două ori în China şi o să mai merg să petrec un an acolo, pentru studiu. Nu îmi puteam dori mai mult!”, mărturisește Iunis, care a mai fost şi anul trecut în China, tot pentru „Chinese Bridge Competition”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*