150 de puieți de gorun au fost plantați la Sadu | VIDEO

Peste 60 de elevi din Sibiu și Sadu, 20 de pompieri militari din cadrul ISU Sibiu, funcționari ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Direcției Silvice Sibiu și ai Primăriei Sadu au luat parte, marți, la o acțiune de plantare de puieți în comuna Sadu.


copii plantare

Elevii și pompierii au sădit 150 de puieți de gorun în zona Curățele, din comuna Sadu

 Pădurea de la Tocile s-a îmbogățit cu încă 150 de puieți de gorun. Puieții au fost plantați în pădure tânără, aici fiind derulate și în trecut acțiuni de plantare de copaci. De altfel, cei prezenți au putut admira copacii plantați într-o acțiune similară în urmă cu 15 ani.

APM Sibiu, organizatorul acțiunii

Zona Curățele, unde s-a desfășurat acțiunea, se află în vecinătatea locului în care se desfășoară tradiționala sărbătoare a sădenilor, programată de obicei în preajma Rusaliilor. Organizator a fost Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”Sibiu, Primăria Sadu, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Sibiu și Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu. „Continuăm strategia noastră de educare a tinerilor în spiritul ecologic, prin angrenarea în această acțiune și a celor mici, care reprezintă viitorul. Este important să păstrăm ceea ce avem și să îmbogățim patrimoniul natural”, a declarat Bogdan Trif, directorul APM Sibiu.

Spirit ecologistBogdan Trif plantare puieti

La rândul său, col. Valentin Salomiu, șeful Centrului Operațional din cadru ISU Sibiu, a apreciat că este o acțiune binevenită. „Aerul curat, vremea propice pentru o astfel de ieșire, dar și atmofera sunt argumente bune pentru succesul acestei acțiuni. Pădurea reprezintă un dar de care trebuie să ne preocupăm“, a spus Salomiu. Plantarea puieților s-a realizat sub îndrumarea specialiștilor de la Direcția Silvică, care au pus la dispoziție și puieții. „Suntem onorați pentru această invitație și sperăm să ne urmeze cât mai mulți exemplul“, a conchis inginerul Ghiorghe Soare, din partea Direcției Silvice Sibiu.


Valentin IVAN | primar Sadu

„Să plantezi un copac de la această vârstă, mă refer la elevii prezenți astăzi la Sadu, reprezintă un lucru important. A fost o inițiativă a celor de la APM Sibiu pe care am susținut-o imediat. Totodată, a fost și un bun moment pentru ca elevii din Sadu și Sibiu să socializeze.“


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*