Sibieni la specializare

O echipă de medici obstetricieni, ginecologi și pediatri ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au participat la cursul de ecocardiografie fetală organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tg. Mureş.

Evenimentul a avut loc în perioada 17-18 aprilie și a fost dedicat medicilor rezidenţi din anii III-V în specialitatea obstetrică şi ginecologie, pediatrie, precum şi medicilor specialişti sau primari în specialităţile respective. Cea mai mare instituţie sanitară a judeţului Sibiu a fost reprezentată de dr. Dragoş Popescu, medic primar Obstetrică – Ginecologie şi şef al Secţiei Clinice Obstetrică – Dr. Dragos POPESCUGinecologie II, dr. Olimpiu Mureşan, medic primar Obstetrică – Ginecologie, dr. Cristina Popescu, medic specialist Obstetrică – Ginecologie, şi dr. Nicoleta Popa, medic specialist Obstetrică – Ginecologie, în calitate de cursanţi. „În calitate de spital de importanţă regională, ne dorim permanent ca medicii noştri să se perfecţioneze şi ne mândrim cu faptul că, pe lângă Blocul Materno-Infantil de nivel european, avem şi un personal medical de excepţie, preocupat de dezvoltarea profesională continuă”, a apreciat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Traineri renumiți

La eveniment au participat, în calitate de lectori, personalităţi din domeniu, cum sunt: prof. univ. dr. Rodica Togănel – UMF Târgu Mureş, prof. univ. dr. Szabo Bela – UMF Târgu Mureş, prof. univ. dr. Florin Stamatian – UMF Cluj Napoca, prof. univ. dr. Mircea Onofriescu – UMF Iaşi, precum şi alte cadre universitare din centrele menţionate. Cursul a fost un „up-date” privind patologia cardiacă fetală, în care au fost prezentate cele mai noi şi relevante aspecte din domeniu precum şi modalităţile de diagnostic dar şi de rezolvare a acestei patologii. Manifestarea a inclus, totodată, şi o sesiune practică, în care cursanţii au putut să exerseze pe ecografe de ultimă generaţie, examinând gravide cu făt cu malformaţii cardiace. „Aceste cursuri cu diferite tematici, efectuate periodic, sunt deosebit de utile pentru creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi ale fiecărui medic, contribuind în final la dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din cadrul unităţii noastre spitaliceşti”, este de părere dr. Dragoş Popescu (foto), medicul şef al Secţiei Clinice Obstetrică – Ginecologie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*