Sibienii au rămas liderii Ligii Naționale de Baschet

BC CSU Sibiu a reușit o nouă victorie, în deplasare la BCM U FC Argeș Pitești, scor 78-74 (21-18, 20-16, 12-15, 13-17, 12-8) după o repriză de prelungiri. Galben-albaștrii se pregătesc acum de o nouă deplasare, la SCM U Craiova.

Baschetbaliștii sibieni își consolidează prima poziție din clasamentul Ligii Naționale de Baschet după victoria în deplasare la Pitești. BC CSU Sibiu a fost la conducere aproape tot meciul, reușind să conducă chiar și la 10 puncte. Cu toate acestea, gazdele au luptat până la final, iar la sfârșitul celor 40 de minute scorul a fost 66 egal. A fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru ca BC CSU Sibiu să își adjudece victoria, la 4 puncte diferență.

„Piteștiul a dat, în acest meci, 150 la sută, mai ales în apărare și au reușit să ne țină la sub 70 de puncte în timpul regulamentar, ceea ce lucru care de foarte puține ori s-a întâmplat sezonul acesta. Noi am ratat destul de mult, am avut foarte-foarte multe turnover-uri și cred că toate acestea au fost datorită apărării foarte agresive a Piteștiului. Mă bucur că, în cele din urmă, am câștigat. Pentru noi, important este următorul meci, cel cu Clujul. Cu ei ne vom bate pentru prima poziție și cu ei ne-am bătut tot campionatul, avem avantajul că jucăm acasă și sper că ne vom limita numărul de greșeli și vom face un meci mai bun”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Record de recuperări

Doi jucători ai BC CSU Sibiu au încheiat în double-double partida de la Pitești: Randal Falker, cu 13 puncte și 11 recuperări, și Isaiah Philmore, cu 13 puncte și 13 recuperări. La puncte marcate, Kevin Hardy a reușit cele mai multe puncte – 14, Daniel Ewing 11 puncte, Justas Tamulis 10p, Chris Cooper 8p, Lucas Tohătan 6p, Dragoș Gheorghe 2p, Mirel Dragoste 1p.

Un alt plus în partida de miercuri a fost faptul că BC CSU Sibiu a reușit 58 de recuperări, stabilind recordul din acest sezon, în grupa roșie a Ligii Naționale. În următoarea etapă, BC CSU Sibiu va juca în deplasare la SCM U Craiova, în 1 aprilie, de la ora 19.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*