Sibienii, campioni mondiali la masaj

O delegație de sibieni s-a întors acasă, în urmă cu câteva zile, cu medalia de bronz a Campionatului Mondial de Masaj, categoria Wellness, organizat la Copenhaga de către World International Massage Association, singurul for internațional de specialitate.

“Nici până astăzi nu îmi vine să cred că am câștigat, ținând cont că sunt la prima mea participare la vreun concurs de orice fel. A fost incredibil de greu, însă am câștigat pentru că am pus mult suflet și am prezentant o tehnică nou, o combinație unică între pietre de jad și ventuze medicinale, vacuum și presiune. În plus, am avut mereu zâmbetul pe buze și credința că pot fi printre cei mai buni”, ne-a declarat Vlad Secuianu Bălescu, trainer masaj Reflexovital Sibiu, câștigătorul medaliei de bronz.

Sibienii au reușit să ia fața celorlalți concurenți, veniți din 37 de țări, și să surclaseze școli cu tradiție în arta masajului, precum cele din China, Filipine sau Indonezia, datorită imaginației, spiritului de echipă, dar mai ales a inventivității. “Tehnica masajului a fost doar cireașa de pe tort. Astfel, am ales să introducem în probele noastre de concurs părți artistice și de acrobație, combinații de instrumente folosite de sute de ani în tehnica masajului și mult curaj”, a dezvăluit Iulian Motoc, proprietarul Reflexovital și, totodată, șeful delegației românești de la Copenhaga.

Pentru că au înțeles că sunt cei mai buni, sibienii au ales să nu se oprească aici. Deja au început demersurile pentru organizarea unui campionat de masaj în România, competiție care va avea loc, cel mai probabil, în următoarele luni.

Ambasadorul României la Copenhaga, sibianul Alexandru Grădinar, alături de echipa Romaniei

Terapeuții și trainerii din România au fost susținuți și încurajați în demersul lor de un alt sibian, Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga. „În perioada 19-20 mai, Copenhaga a găzduit Campionatul Mondial de Masaj, organizat de Asociația Internațională de Masaj. Au participat aproximativ 150 de participanți în cadrul celor cinci categorii ale competiției. Îl felicităm pe Vlad Secuianu Bălescu pentru medalia de bronz obținută la categoria wellness și întreaga echipă care a reprezentat țara noastră la această competiție internațională”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în Regatul Danemarcei și Republicii Islanda.


Viorica MAIER

Un comentariu

  1. Maseur chef Sibiu!-vicevice campion mondial says:

    Super stire.Campioni modiali cu medalia de bronz!Asociatia norvegiana de masaj ,singura de altfel in lume organizeaza un campionat mondial de masaj.Ma intreb care au fost probele:masaj viteza ,peste obstacole de celulita ,in valuri de grasime,masaj de la tara ,masaj de oras…
    Cum puteti scrie astfel de articol fara nici un substrat.
    Sunteti incredibili!!!

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat