Sibienii care transformă lâna de oaie în îngrășământ/ Fertilizatorul natural Naked Sheep se păstrează în sol până la 10 luni

Sibienii de la Naked Sheep au pus tehnologia la treabă și, cu foarte mare succes, transformă lâna de oaie în îngrășământ organic.

Cu mult curaj, ei aplică o tehnologie inovativă franceză și transformă lâna oilor din zona Sibiului în sută la sută fertilizator organic, potrivit pentru iarbă ornamentală, arbuști, plante medicinale, legume sau flori, precum trandafirii. Testați în cele mai exigente laboratoare din Germania, paleții cu îngrășământ produși în atelierul de la Șura Mică, de către Marius Laabs și Lioara Vasilescu, conțin mase organice, fosfat, potasiu, magneziu, calciu, fier sau sulf.

 

Cum se folosește?

„Fertilizatorul natural Naked Sheep se păstrează în sol de la 6 până la 10 luni, eliberând constant nutrienți (azot, fosfor, fier și alte elemente). Cu peleții noștri, cultura necesită o udare mai mică, peleții absorbind de 3 până la 4 ori greutatea proprie. Îngrășământul nostru este ideal pentru folosirea creșterii plantelor în ghiveci pentru că nu este nevoie decât de 2 lingurițe (10 g) care se amestecă împreună cu un kilogram de pâmânt. Dacă se folosește la copaci, recomandăm să puneți în jur de 100 grame“, spun cei de la Naked Sheep.

Mai mult, tinerii sibieni spun că feritilizatorul lor este complet biodegradabil după perioada de utilizare. Îngrăsământul eco funcționează ca un substrat fizic în care planta se fixează, aducându-i-se valori nutriționale. Astfel, produsul este ideal pentru orice tip de cultură, de la cele de seră până la cele de câmp.

Comenzi online

Prețul de vânzare al unui pachet de 450 g de fertilizator bio este de 25 de lei. Ambalajele de un kilogram se comercializează cu 50 de lei, iar cele de 10 kilograme, cu 200 de lei. Comenzile se livrează în oricare colț al României și pot fi lansate accesând site-ul www.nakedsheep.ro.

Provocări

Deși în zona Sibiului sunt înregistrate mii de ovine, nu mai puțin de 15 centre de colectare, iar ajutorul de minimis, de doar 2 lei pentru kilogramul de lână colectată, a fost sistat, Paul Barbu, purtătorul de cuvânt Naked Sheep, spune că un orice lână se transformă în final în fertilizator. „În prezent, colaborăm cu câteva centre de colectare din Sibiu, însă o facem doar punctual. Nu este nici un contract pe termen lung, pentru că avem nevoie de o anumită lână și o calitate a ei“, spune acesta.

Deși business-ul este revoluționar și are elemente de unicitate pe piața românească, pandemia a stricat puțin calculele celor doi sibieni, făcându-i să piardă un potențial an foarte bun.

Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*