Sibienii sunt aşteptaţi astăzi la Primărie, ca să afle totul despre asigurarea obligatorie a locuinţei

Sibienii sunt aşteptaţi, în această dimineaţă, în sala de consiliu a Primăriei, unde vor afla totul despre asigurarea obligatorie a locuinţei, de la reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale SA (PAID). 

Întâlnirea începe la ora 9,30, potrivit organizatorilor.

Sibiul este ultimul oraş în care se organizează un eveniment de informare în cadrul campaniei ASF ‘Anul acesta îmi protejez casa!’, programată să se desfăşoare în 20 de oraşe în perioada 9 – 13 octombrie.

„Unul dintre obiectivele strategice ale Autorităţii de Supraveghere Financiară se referă la implementarea şi la dezvoltarea programelor de educaţie financiară. Este fundamental ca publicul să cunoască şi să înţeleagă în mod real produsele şi serviciile de pe piaţa financiară non-bancară şi să fie conştienţi de importanţa acestora. Suntem preocupaţi de creşterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuinţe şi cred că parteneriatul cu PAID are un rol important în atingerea acestui deziderat”, a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Reprezentanţii celor două instituţii participă la întâlniri cu autorităţile locale, cu proprietari de locuinţe şi cu jurnalişti din presa locală, în cadrul cărora prezintă informaţii referitoare la importanţa protecţiei locuinţelor prin PAD – Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

„Peste 80% din locuinţele din România sunt în acest moment neasigurate, în contextul în care este un lucru cunoscut că ţara noastră are o largă expunere la riscuri precum cele acoperite prin PAD – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Din cei peste 7 ani de funcţionare a PAID am învăţat că nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci înţelegerea necesităţii acestui produs. Acesta este, de altfel, rolul caravanei pe care o derulăm împreună cu ASF: vom fi timp de o săptămână în ţară oferind informaţiile de care primăriile şi proprietarii de locuinţe au nevoie pentru a înţelege cum îi poate ajuta o asigurare obligatorie de locuinţă, la nevoie”, declară Nicoleta Radu, director general PAID.

Potrivit comunicatului organizatorilor, în condiţiile în care România are peste 7,2 milioane de locuinţe neasigurate, există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilităţile care îi revin, din acest punct de vedere, fiecărui proprietar.

„În condiţiile în care, legal, statul nu are nicio obligaţie de a oferi ajutor celor ale căror locuinţe au fost avariate şi nu aveau asigurare obligatorie de locuinţă valabilă, nevoia ca fiecare român să fie responsabil pentru proprietatea sa este evidentă. Mai mult decât atât, în cazul unui dezastru natural, fondurile publice vor fi folosite, în principal, pentru obiectivele critice: infrastructură, şcoli, spitale etc., refacerea locuinţelor rămânând în grija fiecărui proprietar”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*