Sibiu 100. Centenarul României Mari | VIDEO LIVE

Sibiul sărbătorește cei 100 de ani de la Marea Unire printr-un eveniment organizat de Primăria Sibiu, în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Continental Automotive Systems: reconstituirea vizitei generalului Berthelot din ianuarie 1919.

Intrarea generalului Berthelot și a lui Iuliu Maniu în Piața Mare

Dat fiind rolul crucial pe care Sibiul l-a jucat în această perioadă, capitală de facto a Transilvaniei, ce a găzduit până la sfârșitul anului 1919 guvernul (Consiliul Dirigent) și parlamentul provinciei (Marele Sfat), acesta a fost o destinație prioritară pentru periplul transilvănean al generalului francez.

Evenimentul va fi o reinterpretare a paradei ce a avut loc în data de 2 ianuarie 1919, reconstituind elementele centrale – prezidiul oficialităților, parada militară în costume de epocă, parada în costume populare a comunităților din împrejurimile Sibiului. Totodată, vor fi introduse și elemente noi, precum video mapping pe pereții clădirilor din Piața Mare și petrecere cu DJ.

Sub regia lui Radu Nica, întreaga manifestare are ca scop inocularea rolului culturii în unirea, înnobilarea și dezvoltarea societății, precum și acela al Sibiului de a fi un promotor al culturii și multiculturalității, un oraș al premierelor științifice, tehnice și al pluralității religioase. Scenariul evenimentului va crea punți între realitățile de atunci și de acum, între Sibiul de odinioară și Sibiul de azi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*