Sibiu Dans Festival nu înseamnă doar dans. Ci și teatru

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL aduce în Sibiu în perioada 28-30 iunie 2018 o serie de spectacole vizionare de neratat pentru iubitorii scenei.

Dar surprizele Casei de Cultură a Studenților Sibiu nu se opresc aici. Înainte de competiție, sibienii sunt așteptați joi, 28 iunie 2018, la aniversarea a 25 de ani de activitate a Companiei de Teatru-Dans Microbis, la ora 20.00, în Club Liquid. În acești 25 de ani, dansul a fost microbul tinerilor din Companie. După nenumărate spectacole și premii obţinute la concursurile la care au participat, valoarea incontestabilă a dansatorilor sibieni este recunoscută pe plan mondial de organizatorii competiţiilor de dans care consideră Microbis ca fiind o companie de dans profesionistă. Tot în această seară sunteți așteptați la premierea spectacolului „Colecționarul”, un spectacol purtând marca regizorului și coregrafului Hugo Wolff.

Cât despre festivalul-concurs aflat la cea de-a cincisprezecea ediție, momentele artistice ale studenților din întreaga țară vor fi apreciate de juriul de specialitate vineri, 29 iunie 2018 și sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 20.00, în Piața Mică din Sibiu. În cadrul celei de-a cincisprezecea ediții a festivalului, genurile admise pentru participanți sunt numeroase, acordând libertate în exprimare artiștilor și asigurând cucerirea publicului cu povești de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

„După 25 de ani, puterea de creaţie a coregrafului Hugo Wolff este inepuizabilă și suntem siguri că vă veți simți excelent în această zi specială a spectacolului aniversar și a lansării noului spectacol marca Microbis. Sperăm că veți fi atrași în mrejele dansului și ne veți însoți și serile următoare la spectacole pline de forță și pasiune”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2018 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi în Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*