Sibiu Rally Team participă la etapa de campionat european de raliuri Rally Waldviertel Austria 2015. „Vom duce cu noi drapelul țării îndoliat“

În 2009, Călin Bucur și Dan Magoș formau prima echipă din Sibiu care lua startul la o etapă din Campionatul European de Raliuri după foarte mulți ani. Sibiu Rally Team revine în 2015 în ERT, prin Dan Magoș (pilot) și Dragoș Ghigolea (co-pilot), pe o mașină Suzuki Ignis.

„Sibiu Rally Team a avut în 2015 un program extins pe mai multe competiții. Campionatul de raliuri, viteză în coastă și slalom paralel. Sportivii Sibiu Rally Team care au luat parte la diferitele competiții au fost Gabi Miclăuș, Alex Ioanetecu, Crin Bucur și, bineînțeles, subsemnatul, alături de Dragoș Ghigolea. Am decis să mergem la Waldviertel, în Austria de Jos, în 2009 promițând că vom reveni. Este un raliu aparte, cu probe speciale mixte (asfalt-macadam). După ce la Tulcea nu am reușit să luăm startul în etapa de European, ci doar în cea națională, Rally Waldviertel este etapă de ERT (European Rally Trophy). Provocarea este mare, atât pentru noi, cât și pentru mașină. Acest tip de raliu mixt face în primul rând dificilă alegerea pneurilor. Singurul obiectiv propus este acela de a ajunge cu bine la finish. Într-un colț al sufletului vom avea și un gând pios pentru cei «jertfiți» pe altarul rock-ului. Vom duce cu noi drapelul țării îndoliat”, a mărturisit Dan Magoș, coordonatorul echipei sibiene.

Pentru copilotul Dragoș Ghigolea, această participare internațională este o nouă premieră. „Sunt nerăbdător să ajung în Austria, să văd ce înseamnă din toate punctele de vedere un raliu în afara țării. Am și marele avantaj al exprienței lui Dan și faptul că el este cel care a purtat și va purta dialogul cu cei de acolo, Dan fiind vorbitor de limba germană. Sper să fie totul bine și să ne întoarcem cu zâmbetul pe buze”, a concluzionat Ghigolea.

Magoș va concura pe un Suzuki Ignis

Magoș va concura pe un Suzuki Ignis

Mașina a fost revizuită complet și reparată dupa incidentu de la Raliul Sibiului. În Austria, de partea tehnică se va ocupa echipa condusă de Cosmin Săliștean, pilot în Campionatul de Viteză pe Traseu Montan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*