Sibiu Streetball Winter Edition – un bilet pentru Europa

Asociația Eco Sport Team și Agenția Grey Projects organizează, în perioada 18 – 20 decembrie, cea de-a patra ediție a turneului de baschet 3 la 3 „Sibiu Streetball Winter Edition”, ultima competiție sportivă a anului 2015.

streetball foto Silvana ARMATConceput ca o ediție de iarnă a turneului cu același nume, desfășurat în mod tradițional la Sibiu, în luna iulie, competiția oferă împătimiților acestui sport șansa de a se menține la un nivel competitiv chiar și în sezonul rece. Evenimentul se va desfășura indoor, în Sala Transilvania din Sibiu. Miercuri a fost ultima zi de înscrieri.

Premii atractive

Câștigătorii categoriei Open se vor califica automat la un turneu de categorie „Challenger” din Europa, etapă de calificare pentru Campionatul Mondial de Baschet 3 la 3 și șansa de a câștiga marele premiu de 4.000 de dolari pus în joc la un astfel de turneu. Ocupanții locului II vor primi 200 de euro, iar cei de pe locul III, 100 de euro. Celelalte categorii de concurs, U13, U15, U18 și +35, vor fi premiate cu produse oferite de sponsorii competiției.

Puncte FIBA

Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară după regulile impuse de cel mai înalt for din acest domeniu, Federația Internațională de Baschet (FIBA). Evenimentele susținute de FIBA sunt împărțite pe opt categorii, de la alb la negru, negru fiind culoarea atribuită celor mai bine cotate turnee, etapele de Cupă Mondială. Competiția organizată de Asociația Eco Sport Team este de nivel albastru, ceea ce înseamnă că fiecare jucător va primi 600 de puncte în clasamentul FIBA pentru o victorie și 200 pentru o înfrângere.

Sibiu Streetball Winter Edition este o acțiune inclusă pe agenda sportivă a județului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu și derulată cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și al companiilor Metropolis și AV Digital din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*