Sibiul alege! LIVE UPDATE

Mesagerul de Sibiu vă relatează minut cu minut desfășurarea alegerilor locale! Prezența la vot, declarații, incidente, rezultate și reacții, toate informațiile de care aveți nevoie, într-un singur loc!

ora 21.50: Toate secțiile de votare din județul Sibiu au fost închise, anunță BEJ Sibiu.


ora 21.35: Procesul electoral continuă în şase secţii de votare, unde alegătorii stau la coadă, a anunţat Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sibiu. „La această ora există 6 secţii de votare care nu au fost închise, alegătorilor care se aflau la ora 21,00 în localul secţiei de vot permiţându-li-se exercitarea dreptului de vot”, informează Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sibiu. În restul secţiilor de votare, procesul electoral a fost încheiat la ora 21,00.


ora 21.30: Apostoiu / Indiferent de rezultatul votului de astăzi, USR PLUS este câștigătoare. / Echert: S-ar putea să avem surprize frumoase de prin Micăsasa, Brateiu, Bârghiș, Copșa Mică. În mod cert vom avea consilieri în Consiliul Local Sibiu și în Consiliul Județean. Vom fi la înălțime, noi, toți cei care intrăm în Consilii.

 

🤝 Vă mulțumim tuturor pentru susținere. #AliantaUSRPLUS #Sibiu

Posted by USR Sibiu on Sunday, September 27, 2020


ora 21.20: 42,57 % dintre sibienii cu drept de vot și-au exercitat sufragiul până la ora 21, când au fost închise secțiile de vot de pe teritoriul județului Sibiu – cu excepția comunei Turnu Roșu, unde scrutinul s-a prelungit după ce a fost întrerupt. La nivel național, prezența la urne a fost 46,02 %.

Este de așteptat, din minut în minut, ca partidele să își anunțe rezultatele numărătorilor paralele pe care le-au efectuat și liderii politici să vină cu reacții după o zi plină de tensiuni. Raul Apostoiu, candidatul USR PLUS la Primăria Sibiu, și Adrian Echert, candidatul USR PLUS la președinția CJ Sibiu, sunt primii care au anunțat că vor intra în direct pe Facebook cu un comentariu.

ora 20.35: Cu mai puțin de jumătate de oră până la închiderea secțiilor de votare, prezența la urne în județul Sibiu este de 42,20 %. Până acum au votat 161.732 sibieni. Prezenţa la vot pe ţară era, până la ora 20,00, de 44,54%, potrivit raportărilor Biroului Electoral Central.


ora 19.26: Statisticile oferite de AEP arată că alegătorii cei mai conștiincioși din municipiul Sibiu sunt femeile cu vârste cuprinse între 45 și 64 ani, în timp ce tinerii sub 24 ani constituie cea mai scăzută proporție a cetățenilor care s-au prezentat până acum la urne.

În județul Sibiu au votat până la această oră 150.967 persoane, adică 39,39 % din totalul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale.


ora 19.08: Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, până la ora 18,00, de 38,17%, potrivit datelor anunţate de BEC. În mediul urban, prezenţa la urne a fost de 17,31% şi în rural de 20,86%. La această oră, prezența la urne este de 42,01 %  la nivel național și 38,47 % în județul Sibiu.


ora 19.00: Primarul comunei Şeica Mare, Nicolae Şuşa, a fost amendat cu 1.400 de lei, după ce a fost filmat în timp ce le arăta oamenilor cum să-l voteze, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu. „În ceea ce priveşte evenimentul sesizat în Şeica Mare, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 108, lit. ‘ş’, teza I din Legea 115 / 2015, cu amendă în valoare de 1.400 lei”, se precizează în comunicatul IPJ Sibiu. Primarul liberal a fost reclamat la Poliţie de cei de la USR PLUS.

Până în prezent, în judeţul Sibiu s-au făcut 12 sesizări privind posibile încălcări ale legii privind procesul electoral. S-au întocmit două dosare penale şi s-au dat amenzi în valoare de 4.400 de lei, potrivit IPJ Sibiu.

„Trei sesizări sunt în curs de cercetare, însă toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat.

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au fost sesizați de către un membru al Biroului electoral de circumscripției nr. 52 Roșia despre faptul ca o societate comercială oferă spre vânzare alcool. În urma verificărilor efectuate, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amenda în valoare de 3000 lei, conform art. 81 alin.5 din Legea 115/2015, întrucât magazinul este situat la mai puțin de 500 metri de secția de vot nr. 332.

În jurul orei 12.50, în urma unei sesizări telefonice referitoare la faptul că la Secția de votare nr. 150 din Agnita patru persoane au introdus câte patru buletine de vot în urna pentru alegerea primarului, au fost dispuse verificări, fiind stabilit faptul că celor patru persoane le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei, din eroare, patru buletine de vot, pe care le-au introdus în urnă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot (art. 387 cod penal)”, informează Poliția județeană.


ora 16.38: Până la această oră, au votat 113.308 sibieni, reprezentând 29,62 % din totalul cetățenilor cu drept de vot înscriși pe listele electorale. La nivel național, prezența la urne este de 33,24 %.

Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, până la ora 16,00, de 30,94%, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).


ora 16.30: Presupusul incident electoral de la Șeica Mare s-a soluționat cu o amendă contravențională, potrivit USR Sibiu.


ora 15.15: Poliția județeană a întocmit un dosar penal pentru tentativă de fraudă electorală la secția de votare nr. 3 din municipiul Sibiu. „La ora 11:45, Biroul Electoral Județean a sesizat faptul că la secția de votare nr. 3 din municipiul Sibiu a fost găsit un buletin de vot ștampilat. În temeiul sesizării, echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot (art. 32 raportat la 387 cod penal)”, a precizat comisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În ceea ce privește situația din cadrul secției de votare nr. 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, președintele secției de votare a observat faptul că un cetățean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin ștampilat pe podeaua secției de vot. În urma verificării efectuate de președintele BEC, cele trei buletine au fost anulate și s-a reluat procesul electoral.

La secțiile de votare nr. 83 (Sibiu) și 116 (Mediaș) s-a găsit câte un buletin de vot cu ștampilat, iar Poliția a precizat că acestea nu au fost introduse în urnă și au fost anulate.

Totodată, reprezentanții IPJ Sibiu efectuează verificări privind posibila fraudă electorală din localitatea Șeica Mare, reclamată de USR.

La această oră, prezența la urne în județul Sibiu este de 24,87 %, iar la nivel național, 28,22 %.


ora 14.15: Buletine gata ștampilate, găsite în patru secții de vot din Sibiu și Mediaș (USR PLUS)

La secția de votare nr. 116 din Mediaș a fost găsit un buletin de vot deja ștampilat, iar personalul secției a întocmit un proces verbal în acest sens și a înștiințat Poliția, potrivit celor de la USR PLUS. Situații similare au fost întâlnite de reprezentanții USR PLUS la secțiile de votare nr. 3, nr. 83 și nr. 89 din municipiul Sibiu. „La secția 3, a fost sesizată Poliția și s-a făcut proces verbal. Unul dintre buletine a fost găsit de un delegat înainte de a fi înmânat alegătorului”, susține Iulia Rof, din partea USR Sibiu.

Potrivit sursei citate, opțiunea de pe buletinele de vot găsite în neregulă la secțiile 3 și 89 era în favoarea PNL, iar la secția 89 era ștampilat un singur buletin de vot, pentru Consiliul Local, cu FDGR.

Solicitați să comenteze incidentele de la secțiile 3 și 83, liberalii au afirmat că instituțiile statului trebuie să își facă datoria.


ora 13.57: USR PLUS îl acuză pe primarul din Șeica Mare de încălcarea legii prin propagandă electorală în ziua votului

Reprezentanții alianței USR PLUS susțin că primarul liberal al comunei Șeica Mare influențează desfășurarea procesului electoral. Ei au pus la dispoziția presei o filmare care îl arată pe edilul Nicolae Șușa arătându-le unor alegători modelele de buletine de vot de la afișierul Primăriei.

„La Șeica Mare, primarul PNL Șușa Nicolae sfătuiește alegătorii acum, în ziua votului, cum să îl voteze, indicând pozițiile pe buletinele de vot – în acest clip avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze. De asemenea, a dat bilețele oamenilor și i-a chemat și în Primărie pentru a le arăta cum să voteze. Primarul în funcție a încălcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit ş) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, ❗️ precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi;”. Reprezentanții USR PLUS au sesizat echipajul de poliție de la secția de votare și vor depune plângere la Biroul Electoral de Circumscripție locală”, se arată într-un comunicat al celor de la USR PLUS.


ora 13.50: PNL Sibiu reclamă incidente electorale la Tălmaciu

În cadrul alegerilor locale, mai multe nereguli au fost constate la secția de votare nr. 213 din Tălmaciu, susțin liberalii.

„Un cetățean a primit cinci buletine de vot în loc de patru, unul dintre ele fiind, în final, anulat. Alți trei cetățeni au primit câte două buletine de vot pentru primar. O persoană a primit cele patru buletine de vot, constatând faptul că unul dintre ele, cel adresat Consiliului Județean, era deja ștampilat. Conducerea Biroulul Electoral de Circumscripție a fost înștiințată, iar procesul electoral a fost suspendat. Mai mult, în Tălmăcel s-a sesizat faptul că actualul primar în funcție, Nicolae Basarabă, aștepta în fața unei biserici persoanele care ieșeau de la slujbă, încercând să le ducă la secția de votare. În ambele cazuri, Poliția și Jandarmeria au fost sesizate, acestea luând măsurile legale necesare”, transmite biroul de presă al PNL Sibiu.


Cătălin Stanciu: Am votat pentru proiectele cu care am venit în fața sibienilor

Cătălin Stanciu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu și candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu a votat la ora 13.00, la Școala Gimnazială nr. 21 de pe strada Luptei.

”Am votat pentru Sibiu, pentru cetățenii acestui oraș și pentru proiectele cu care am venit în fața sibienilor. Vă îndemn să faceți același lucru, să ieșiți la vot, pentru a vă manifesta acest drept constituțional fundamental”, a declarat Stanciu la ieșirea din secția de votare.


ora 13.41: Până la această oră, prezența la vot este de 19,53% în județul Sibiu. Și-au exercitat votul 74.872 sibieni, din care 72.406 cetățeni înscriși pe listele permanente, 2353 votanți pe liste suplimentare și 113 alegători care au solicitat urna mobilă. La nivel național, prezenţa la urne este 22,57 %.


Horațiu Marin: Am votat pentru o administrație implicată în dezvoltarea Sibiului

Horațiu Marin, candidatul ALDE la Primăria Sibiu, a transmis alegătorilor un mesaj de mobilizare la vot. „Astăzi am votat pentru o administrație implicată în dezvoltarea Sibiului și pentru o echipă competentă și dedicată acestui obiectiv. Implicarea face diferența!”, a spus Marin.


ora 12.25: Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, până la ora 12,00, de 15,69%, respectiv 2.870.898 alegători, potrivit raportărilor Biroului Electoral Central (BEC). În mediul urban, prezenţa la urne a fost de 1.346.073 şi în rural de 1.524.825 alegători. În județul Sibiu, la această oră, prezența este de 15,09%.


Barna: Astăzi puterea e în mâna fiecărui cetățean / Echert: Luați-vă 15 minute din timpul vostru pentru următorii patru ani!
În jurul orei 10.30, liderii USRPLUS Sibiu s-au prezentat la secția de vot împreună. Candidatul la președinția Consiliului Județean, Adrian Echert, și cel pentru Primărie, Raul Apostoiu, deputatul Dan Barna, președintele formațiunii, europarlamentarul Nicu Ștefănuță și Diana Mureșan, președintele organizației municipale USR Sibiu, au stat la coadă ca să voteze la grădinița de pe Calea Poplăcii.

„Am votat pentru o Românie care se schimbă, o Românie, care şi în Sibiu şi în întreaga ţară, începe să respecte cetăţeanul, să respecte banul public, o Românie care are nevoie să respire, noua clasă politică. E nevoie de noi oameni în politică. Am votat pentru acest viitor de care avem atâta nevoie şi care, după 30 de ani, a devenit în multe locuri din ţară o realitate despre care doar vorbim”, a spus președintele USR, la ieşirea de la vot.

Barna s-a declarat mulţumit de organizarea alegerilor şi le recomandă românilor să meargă cu încredere la vot.

„Votul a funcţionat foarte corect. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul electoral, delegaţi, oameni, membri din secţii pentru că ştiu că nu este uşor, fiecare are temeri şi îndoieli. Vă spun tuturor celor care încă vă uitaţi la televizor şi încă nu aţi venit la vot, este un proces sigur, un proces în care, dacă se vor respecta regulile, riscurile sunt minime, pixul era cu dezinfectant, mănuşi, atingerile sunt inexistente, deci trebuie să venim la vot pentru că astăzi decidem următorii patru ani în fiecare comună, în fiecare oraş şi în fiecare judeţ”, a mai spus Dan Barna.


ora 11.55: Până la această oră, prezența la vot este de 13,05% în județul Sibiu. Și-au exercitat votul 50.301 sibieni, din care 48.349 cetățeni înscriși pe listele permanente și 1917 votanți pe liste suplimentare. La nivel național, la ora 11, prezenţa la vot era 11,4 %.


Astrid Fodor: Nu am emoții pentru rezultat

Primarul Astrid Fodor, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru cel de-al doilea mandat, a declarat că nu are emoţii privind rezultatul votului.

„În primul rând, sunt bucuroasă că am constatat că am votat în siguranţă şi am votat pentru continuitate, am votat pentru o echipă care prin statutul ei moral garantează că bugetul Sibiului va fi utilizat doar în interesul comunităţii noastre şi al oraşului nostru. Am votat pentru un Sibiu european, un Sibiu al bunului simţ, un Sibiu în care împreună să continuăm dezvoltarea lui armonioasă şi coerentă”, a spus Fodor, la ieşirea de la urne. Întrebată de reporterul Mesagerului de Sibiu cum aşteaptă rezultatul scrutinului, Fodor a spus: „Nu am emoţii”.

Candidatul FDGR mizează pe o prezenţă bună la vot.

Ca de fiecare dată, Astrid Fodor a venit la vot însoțită de cei doi fii ai săi.

Ambiționați de prezența primarului, unii dintre membrii comisiei electorale au dat dovadă de exces de zel și au limitat prezența jurnaliștilor în secție, solicitând chiar jandarmilor să evacueze din incintă fotografii și cameramanii care se aflau în exercițiul funcțiunii.


Gabriel Tischer: Fiii noștri trebuie să capete convingerea că viitorul lor poate fi construit aici, acasă

Candidatul FDGR pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, Gabriel Tischer, a votat la Cisnădioara.

„Am votat în această dimineață pentru: 4 ani în care în administrația locală să primeze transparența, dialogul, performanța, respectul pentru fiecare cetățean! 4 ani în care să punem educația și sănătatea pe primul loc! 4 ani în care asistența socială să devină o forță importantă în eradicarea sărăciei, a analfabetismului și a protecției sociale! 4 ani în care TOȚI oamenii de afaceri vor găsi în Consiliul Județean un partener profesionist, imparțial, implicat și deschis inițiativelor de dezvoltare! 4 ani în care agricultura și dezvoltarea rurală să fie un pilon important în viitorul județului! 4 ani în care mediul academic și oamenii de cultură vor scrie, alături de administrație, o pagină nouă în spiritul autentic al Sibiului! 4 ani în care patrimoniul istoric și natural al județului să transforme Sibiul în una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Europa! Fiii noștri trebuie să capete convingerea că viitorul lor poate fi construit aici, acasă!”, scrie Tischer pe pagina sa de socializare.


Raluca Turcan: Am votat pentru oameni care să nu fie energici doar în campanie, ci în fiecare zi

Vicepremierul Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu, a venit la vot la secția amenajată la Colegiul Național „Octavian Goga”, însoțită de Daniela Cîmpean și Adrian Bibu.

În timp ce își aștepta rândul, Turcan a încercat să intre în vorbă cu un bărbat care stătea la coadă, ca să intre în secție, însă acesta nu s-a arătat prea entuziasmat. „Bună ziua! Așteptați să intrați în secție?”, a spart gheața vicepremierul. „Păi bineînțeles că aștept, cred că n-am venit la petrecere!” a fost replica sibianului.

„Astăzi am votat încercând să ofer Sibiului cei mai buni oameni pentru viitor! În România, în fiecare localitate, nu ne mai permitem experimente. Avem nevoie la decizie de oameni care să se implice, să știe să dezvolte comunitățile, nu să le țină în sărăcie. Să aducă bani europeni, să dezvolte proiecte, să comunice cu oamenii, să facă parteneriate. Îi invit pe toți românii să facă la fel. Votul lor contează. Opțiunea lor poate face diferența. Între o Românie a viitorului, dezvoltată sau o Românie a stagnării, improvizației, manipulării. Am încredere că după atâția ani de jecmănire a acestei țări, în sfârșit vom da ocazia ca la decizie să ajungă oameni pricepuți, gospodari și adaptați viitorului european. Am votat pentru oameni care să nu fie energici doar în campanie, ci în fiecare zi a funcției publice pe care o dețin. Îmi doresc de la românii responsabili, care înțeleg că nu ne putem juca cu soarta țării, să facă la fel! Am votat pentru o echipă solidă care să dezvolte România europeană, România normală. Se poate doar împreună!”, a declarat Raluca Turcan, la ieșirea de la urne.


Daniela Cîmpean: Am votat pentru un Sibiu curajos

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu și candidat din partea PNL pentru al doilea mandat, s-a numărat printre primii sibieni care s-au prezentat la urne. Ea a votat încă de la ora 7.45.

„Am votat azi pentru un Sibiu curajos, care să-și asume proiecte îndrăznețe menite să-i asigure o dezvoltare durabilă, să-l facă un loc în care să-ți dorești să locuiești, să muncești, să-ți crești copiii sau să călătorești. Am votat pentru un Sibiu european, un Sibiu partener egal cu cele mai dezvoltate regiuni europene”, a declarat Cîmpean.


Bogdan Trif: Judeţul Sibiu trebuie să redevină numărul 1

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, președintele organizației județene PSD Sibiu şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, a votat la ora 8.00, la Colegiul Tehnic Energetic.

„Am votat pentru o schimbare în bine. Judeţul Sibiu trebuie să redevină numărul 1 în Regiunea 7 Centru. Conducerea Consiliului Judeţean trebuie preluată de o echipă de profesionişti, o echipă care are viziune şi proiecte concrete pentru judeţul Sibiu”, a declarat Trif, la ieşirea din secţia de votare.


Ingrid Höhr: Mergeți și voi la vot!

Candidatul PMP pentru Primăria Sibiu, Ingrid Höhr, a lansat un apel către sibieni să meargă la vot.

Eu am votat!
Datorie și obligație morală!
Mergeti și voi la vot!
Votăm sănătos, votăm 🍏!

Posted by Ingrid Sofia Höhr on Saturday, September 26, 2020


Adrian Bibu: Primarul Sibiului nu poate să doarmă în următorii 4 ani

Candidatul PNL pentru Primăria Sibiu, Adrian Bibu, a votat la prima oră a dimineții.

„Am votat astăzi la ora 7 pentru că vreau să transmit un mesaj clar sibienilor și anume că primarul Sibiului nu poate să doarmă în următorii 4 ani, ci dimpotrivă, trebuie să fie primul în primărie, și un exemplu pentru colegi, pentru că numai muncind se vor putea finaliza la timp marile proiecte ale Sibiului. Numai muncind se vor putea atrage fonduri europene pentru a fi finalizate creșe, grădinițe și școli noi, baze sportive, parcări supra- și subterane, pentru că numai așa se va putea înființa zona metropolitană. Am votat cu gândul la un viitor primar care să fie între oameni și nu închis într-un birou. Am votat cu gândul: Sibiul poate mai mult și mai bine!”


Alegerile locale în cifre

La alegerile locale, la nivelul județului Sibiu sunt așteptați la vot un număr de 381.904 cetățeni cu drept de vot, dintre care 140.521 în municipiul Sibiu și 48.201 în municipiul Mediaș. Au fost tipărite 1.686.400 de buletine de vot. Sunt 376 de secții de votare. În municipiul Sibiu au fost amenajate 106 secții de votare, iar în municipiul Mediaș, 42 de secții.

Procesul de votare se va încheia la ora 21,00, când vor fi anunţate exit-poll-urile.

Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată românii fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetăţenii români care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

La alegerile locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Alegătorii votează numai la secţia la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţa şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetăţeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetăţeni ai Uniunii Europene).

Potrivit BEC, alegătorul care, până cel târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu şi a solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară, dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reşedinţă şi se prezintă la vot la secţia de votare la care este arondată adresa de reşedinţă.

La scrutinul de duminică, cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării.

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia, a stabilit Biroul Electoral Central.

Cetăţenii care se prezintă la vot duminică trebuie să aplice ştampila cu menţiunea ”Votat” în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pentru care îşi exprimă opţiunea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*