„Sibiul are fotbal și va avea!“

Conducerea clubului FC Hermannstadt a anunțat continuarea activității, cu obiectiv principal revenirea în Liga I.

FC Hermannstadt va reprezenta județul Sibiu, alături de Viitorul Șelimbăr, în Liga 2 (foto: facebook/FCH)

Finanțatorii echipei FC Hermannstadt par să fi absorbit șocul retrogradării în liga secundă. După o întâlnire la începutul acestei săptămâni, conducerea clubului a transmis un comunicat prin care anunță continuarea activității. Vestea a adus bucurie în rândul iubitorilor de fotbal din oraș, care se temeau că FCH ar putea avea soarta celor care au fost Șoimii, FC Sibiu sau Voința.

„Mai puternici“

Gruparea sibiană dezminte zvonurile privind desființarea echipei, în urma retrogradării în liga secundă. „Conducerea A.F.C.Hermannstadt transmite tuturor suporterilor și celor care iubesc și respectă fotbalul sibian că echipa își va continua activitatea și în Liga a II-a! Retrogradarea în urma unui baraj cu un rezultat dureros reprezintă o lecție din care avem multe de învățat, dar care, în egală măsură, ne face mai puternici. Toate zvonurile care au apărut în presă și în social-media cu privire la viitorul echipei noastre nu au avut nici o acoperire. Nu s-a pus nici o clipă problema desființării FCH“, transmite clubul sibian.

Negocieri

Pentru sezonul 2021-2022, când FC Hermannstadt va evolua în liga a doua, obiectivul principal este promovarea. „Am stabilit ca obiectiv principal revenirea în Liga 1. În acest scop, vom anunța în următoarele două săptămâni noua componență a staff-ului tehnic. De asemenea, am început negocierile cu mai mulți fotbaliști prin care să reconstruim o echipă competitivă. În tot acest timp, vom fi deschiși tuturor oportunităților de sprijin din partea autorităților locale, dar și celor care pot veni din mediul privat“, anunță conducerea clubului sibian.

Academia FC Hermannstadt

În urma întâlnirii dintre liderii grupării sibiene s-a stabilit și că proiectul demarat sezonul trecut, cu echipa a doua a clubului, va continua. „Anul acesta vom înființa Academia A.F.C. Hermannstadt, ca dovadă a faptului ca proiectul nostru, unul care a menținut o echipă de fotbal din Sibiu 3 sezoane consecutiv în prima ligă, are continuitate și este unul de lungă durată. Sibiul are fotbal și va avea!“, promit liderii grupării FCH.

Discuții cu Dani Coman

Dani Coman și-a păstrat interesul de a colabora cu FCH, chiar dacă echipa a retrogradat în liga secundă. „E posibil orice. E adevărat că am avut mai multe discuții cu patronii lui Hermannstadt, sunt doi băieți pe care îi cunosc de mult, pe care îi apreciez. Îl am acolo și pe finul meu Radu Neguț, știu cât suflet au pus pentru această echipă. Și, da, este adevărat că am avut mai multe discuții cu ei. Sunt mai multe discuții pe care le am cu mai multe echipe din liga întâi și liga a doua. Am hotărât să stau și această săptămână să mă odihesc și apoi voi lua o decizie. Voi merge acolo unde pot să muncesc. Sper să iau decizia potrivită”, a declarat Dani Coman, la DigiSport.

Adversari cu pedigree

Planurile FC Hermannstadt de a reveni în prima ligă sunt îmbucurătoare, însă misiunea echipei se anunță dificilă, în condițiile în care va avea de luptat cu Astra, Poli Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda (care a anunțat investiții importante în vederea promovării), Politehnica Timișoara, Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Dacia Unirea Brăila, Steaua Bucureşti, Metaloglobus Bucureşti, Corona Braşov, Viitorul Şelimbăr și Unirea Dej.

Liga 2

Cel mai probabil, Liga 2 va cuprinde o serie cu 20 de echipe, deși există cluburi care și-ar dori două grupe. De asemenea, FRF propune același sistem ca în sezonul recent încheiat, cu campionat regulat, urmat de play-off, respectiv play-out, în timp ce, potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, pentru sezonul 2021-2022, campionatul ar trebui să se desfășoare în sistem tur/retur, cu 38 de etape. Sistemul de desfășurare al noului sezon de Liga 2 va fi anunțat în 27 iunie, în urma ședinței de Comitet Executiv.

Reacții în mediul online

  • „Mulțumim conducerii. Acum sper să ne facem și noi suporterii treaba și să umplem stadionul meci de meci. Banii din bilete ajută clubul. Împreună reușim! Împreună promovăm! Forța FCH!“ (Ghita Duca)
  • „Bravo și sper să aveți încredere mai multă pe viitor în jucătorii români. Mai bine murim frumos alături de așa ceva, decât alături de mercenari… Hai Sibiu!“ (Sergiu Eto)
  • „Trag la promovare, sezonul viitor de ligă secundă, 10 echipe… fără un antrenor cu autoritate și fără o conducere profesionistă nu avem nicio șansă“ (Uleia Flavian)
  • „Veste bună. Până atunci, feriți-vă să mai faceți achiziții și vânzări de jucători precum în perioada Ana. Fiți profesioniști, nu mai acceptați ajutor de la persoane pătate, numai așa se poate construi cum trebuie. Părerea mea“ (Radu George Isdraila)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*