Sibiul caută mame de profesie

DGASPC Sibiu continuă recrutarea persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali.

În cadrul proiectului „TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, Direcția Generală de Asistență  Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a demarat campania de identificare și recrutare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist.

Minim zece în 2020

Prin derularea proiectul „Team Up“, DGASPC Sibiu își propune să angajeze în cursul anului 2020 cel puțin zece asistenți maternali profesioniști. Aceștia vor beneficia, în cadrul proiectului, alături de toţi asistenţii maternali angajaţi, de cursuri de pregătire profesională, care să conducă la dezvoltarea competenţelor profesionale şi la creşterea calităţii îngrijirii acordate copiilor aflaţi în plasament.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliu, creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament sau în încredinţare.

În anul 2019,  ca urmare a evaluărilor au fost atestate şi angajate ca asistenți maternali 20 de persoane, acestea asigurând copiilor pe care îi au în îngrijire un climat familial propice unei dezvoltări armonioase. Asistenţii maternali beneficiază de un salariu de încadrare în funcţie de vechimea în muncă, de sporuri specifice conform legislaţiei muncii, inclusiv indemnizaţie de hrană, iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocaţia de plasament în cuantum de 600lei/copil – respectiv 900 lei dacă copilul este cu dizabilități – şi alocaţia de stat.

În primele trei luni ale anului 2020, au fost recrutate șase persoane în vederea angajării ca asistenți maternali profesioniști.

În momentul de față, în cadrul DGASPC Sibiu sunt angajați 145 de asistenți maternali profesioniști, care îngrijesc la domiciliu 242 de copii. Dintre acești copii, 27 au diferite dizabilități.

love and family concept – happy mother and child daughter hugging at home

Cum poți deveni asistent maternal?

Pentru obținerea de informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Management de Caz pentru Asistență Socială din cadrul DGASPC Sibiu, cu sediul în municipiul Sibiu, str. Mitropoliei, nr. 2, la numărul de telefon 0269/232066. În această perioadă, comunicarea se realizează prin e-mail: office@dasib.ro, fax: 0269232575, telefon: 0751174404.

Aurelian LUNGU

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*