Sibiul, centru de promovare pentru turismul românesc

Pentru prima dată, Sibiul va avea un birou de promovare turistică internă.

Bogdan Trif

Ieri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care încă 5 astfel de reprezentanțe ale Ministerului Turismului vor fi deschise în ţara noastră.

Unul dintre rolurile acestor birouri de promovare este stabilirea contactului dintre autorități și dezvoltatorii care își doresc să investească în turism la nivelul județului Sibiu. „Este un pas foarte important pentru dezvoltarea economică a județului mai ales că Sibiul are un potențial turistic enorm ce nu a fost exploatat la justa valoare. Sibiul nu a fost niciodată un reper până acum pentru turism, chiar dacă la noi în județ există nenumărate obiective și atracții turistice impresionante. Nimeni nu a știut să pună în valoare bogățiile turistice ale Sibiului. În ultimii ani, din cauza politicii defectuoase a autorităților locale, Sibiul a pierdut lupta cu aproape toate județele din zonă pentru dezvoltarea turistică a obiectivelor, conform datelor oficiale. Sibiul va fi de acum un punct important pe harta României pentru toți cei care vor să investească în turism și vor avea nevoie de sprijinul specialiștilor pe care îi vor găsi la noul birou de promovare ce urmează să fie înființat conform HG iniţiate de Ministerul Turismului.

De altfel, nu este singura veste bună pentru sibieni. Tot astăzi, am reușit sa avizăm şi unul dintre obiectivele foarte importante din planul de promovare a Ministerului Turismului pentru Președinția României la Consiliului UE, și anume un eveniment spectaculos în care va fi promovat Sibiul și România în ansamblu, din punct de vedere turistic, odată cu Summitul  UE din 9 mai anul viitor. Vă garantez că va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

20 de birouri externe

Hotărârea de Guvern adoptată ieri de Executiv a fost necesară și pentru „corectarea unor decizii“ ale fostului ministru al resort, care a hotărât anul trecut închiderea birourilor de promovare din străinătate. Ministrul Trif a decis atât redeschiderea acestora, cât și suplimentarea numărului de reprezentanțe externe, de la 8 la 20 de birouri în întreaga lume, prin care România va fi promovată la nivel internațional.


Cosmin PAL

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat