Sibiul, în sărbătoare

 

Majoritatea instituţiilor publice din municipiul Sibiu vor avea liber de 1 Mai, respectiv în a doua zi de Paşti, pe 6 mai. Primăria Sibiu îşi va întrerupe activitatea în perioada 1-6 mai, iar examenul auto programat în data de 1 mai se va desfăşura astăzi.

Codul Muncii prevede zilele de 1, 5 şi 6 mai ca fiind nelucrătoare, însă anul acesta, printr-o hotărâre de Guvern, şi zilele de 2 şi 3 mai au fost declarate libere. Astfel, la Primăria Sibiuva fi d

eschis doar biroul de decese din cadrul Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei, în 2 mai, între orele 9.00 şi 13.00, apoi sâmbătă, 4 mai, între aceleaşi ore. Grădina Zoologică va fi deschisă publicului de-a lungul întregii minivacanţe, după programul normal, de la 9.00 la 19.30. Baia Neptun va funcţiona doar sâmbătă, 4 mai, între orele 8.00 şi 13.00. Marţea viitoare, în 7 mai, serviciile din subordinea municipalităţii îşi vor relua programul normal de funcţionare.

 

 

Pentru aprovizionare

Consiliul Judeţean Sibiu a decis să deschidă Piaţa Ţărănească Transilvania timp de patru zile în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Decizia a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite atât din partea sibienilor, precum şi a producătorilor. Astfel, piaţa din faţa Sălii Transilvania va funcţiona de miercuri, 1 mai, până sâmbătă, 4 mai, inclusiv, între orele 7.00 şi 14.00.

La datorie

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu a reprogramat examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie în cazul suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Astfel, examenul programat în data de 1 mai, se va desfăşura astăzi, de la ora 10.00, la sediul ACR din strada Vasile Cârlova. De asemenea, peste 1.000 de poliţişti sibieni vor fi pregătiţi să acţioneze zilnic în perioada 1-6 mai. În noaptea de Înviere, 375 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în zona a 234 de lăcaşuri de cult unde se vor desfăşura slujbe religioase. În medie, 14 aparate radar vor supraveghea zilnic traficul pe drumurile naţionale din judeţ.

Şi germanii sărbătoresc

Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu va fi închis în data de 1 Mai, cu ocazia Zilei Muncii. De asemenea, în zilele de 6 şi 9 mai, cu ocazia sărbătorilor pascale, respectiv a Înălţării Domnului, instituţia va fi închisă.

Drumuri interzise

În data de 1 Mai, concursul de ciclism „Criteriul Primăverii“ şi „Crosul Primăverii“ închid traficul rutier pe porţiunea cuprinsă între Hotel Hilton şi intrarea în Răşinari, precum şi pe ruta Poplaca-intrarea în Sibiu. În zona Pădurii Dumbrava, traficul va fi închis în intervalul orar 10.00-12.00, iar dinspre Poplaca, între orele 10.00 şi 13.00. După terminarea celor două competiţii sportive, circulaţia se va desfăşura în condiţii normale. Conducătorii auto care foloseau ruta Gura Râului – Orlat – Poplaca – Sibiu sunt sfătuiţi să apeleze la varianta Orlat – Cristian –DN1 – Sibiu. Totodată, cei care doresc să urce spre Păltiniş sunt îndrumaţi spre varianta Sibiu – DN1 – Cristian – Orlat – Gura Râului – intersecţie DJ 106 A spre Păltiniş (Călugăru).

Deschis de Înviere

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „Astra“ va avea un program special în perioada sărbătorilor pascale. Sâmbătă, 4 mai, va fi deschis între orele 10.00 şi 14.00, iar pentru slujba de Înviere accesul vizitatorilor se va face pe poarta 1 şi pe poarta de la Biserica din Bezded, începând cu ora 23.00. În duminica Paştilor, muzeul va fi deschis de la prânz până la ora 18.00, iar luni, 6 mai, între orele 10.00-18.00. Galeriile de artă populară din incinta muzeului în aer liber se vor deschide doar în data de 7 mai. De asemenea, expoziţiile de la Casa Hermes şi Casa Artelor vor fi închise în perioada 30 aprilie-6 mai. Galeriile de artă populară din Piaţa Mică vor fi deschise în 30 aprilie, respectiv 2 şi 3 mai, între orele 10.00 şi 18.00.

Policlinica închisă

În 1 și 6 mai, Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi închisă, în rest toate celelalte secții ale unității, precum și Unitatea de Primiri Urgențe, vor funcționa după program normal. Farmaciile cu program non-stop sunt „San Marco”, de pe strada Nicolae Iorga nr. 7, respectiv „Polisano Pharma” de pe b-dul Mihai Viteazu nr. 11.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*