Sibiul își caută locul în Alianța Vestului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și cel al Alba-Iuliei, Mircea Hava, au anunțat că și-ar dori să adere la Alianța Vestului, parafată de edilii din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea.

„Am auzit aseară de la domnul Robu (Nicolae Robu, primarul Timișoarei – n.red.) că e vorba de spiritul Vestului, deci e o altă abordare, pe care eu nu am cunoscut-o, și atunci subiectul a devenit interesant și pentru Sibiu și cred că și pentru Alba, care suntem amândouă orașe din regiunea Centru. Am încredere că ce scrie în documentul ăsta se și urmărește: dezvoltare, fonduri, locuri de muncă. Eu cred că Sibiul e în spiritul acestui document”, a declarat Astrid Fodor la B1TV.


La rândul său, Mircea Hava a spus că „nu ne-am bazat pe vorbele de la București, ci ne-am bazat foarte mult pe ce am făcut aici și pe fondurile europene. Alba Iulia a atras cea mai mare sumă din fonduri europene pe cap de locuitor. O să iau legătura să vedem cum putem intra în această instituție, că până la urmă e o instituție, pe care trebuie s-o clădim foarte solid”. „M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor, că ei ne-au luat bani, bani pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală! Am pierdut banii pentru dezvoltare!”, a mai spus Hava.
Întrebată de jurnalistul Tudor Barbu cum comentează acuzația PSD potrivit căreia acești primari vor să rupă orașele lor de România, primarul Fodor a spus că „e o afirmație absurdă și rău voitoare”. „Eu am o singură țară și aceasta e România. Chiar dacă sunt de altă etnie, Sibiul rămâne în România”, a subliniat Fodor. „Acelor oameni care spun asta le e frică de dezvoltare!”, a spus și Mircea Hava.

Un comentariu

  1. Vad ca se merge pe destramarea tarii, sub diverse titluri, cam cum face UDMR-ul. Ma intreb cine va impiedica sa va dezvoltati asa cum doriti? Daca sint tot felul de „frine” fiind la conducerea locala trebuie sa fie spuse si indreptate. Generatii intregi s-au jerfit pt unitatea statului Roman si vad ca cei de acuma vor sa dezbine tara, in loc sa se lupte pt reintregirea tarii, cu Basarabia si Bucovvina de nord.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat