Sibiul își caută locul în Alianța Vestului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și cel al Alba-Iuliei, Mircea Hava, au anunțat că și-ar dori să adere la Alianța Vestului, parafată de edilii din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea.

„Am auzit aseară de la domnul Robu (Nicolae Robu, primarul Timișoarei – n.red.) că e vorba de spiritul Vestului, deci e o altă abordare, pe care eu nu am cunoscut-o, și atunci subiectul a devenit interesant și pentru Sibiu și cred că și pentru Alba, care suntem amândouă orașe din regiunea Centru. Am încredere că ce scrie în documentul ăsta se și urmărește: dezvoltare, fonduri, locuri de muncă. Eu cred că Sibiul e în spiritul acestui document”, a declarat Astrid Fodor la B1TV.


La rândul său, Mircea Hava a spus că „nu ne-am bazat pe vorbele de la București, ci ne-am bazat foarte mult pe ce am făcut aici și pe fondurile europene. Alba Iulia a atras cea mai mare sumă din fonduri europene pe cap de locuitor. O să iau legătura să vedem cum putem intra în această instituție, că până la urmă e o instituție, pe care trebuie s-o clădim foarte solid”. „M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor, că ei ne-au luat bani, bani pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală! Am pierdut banii pentru dezvoltare!”, a mai spus Hava.
Întrebată de jurnalistul Tudor Barbu cum comentează acuzația PSD potrivit căreia acești primari vor să rupă orașele lor de România, primarul Fodor a spus că „e o afirmație absurdă și rău voitoare”. „Eu am o singură țară și aceasta e România. Chiar dacă sunt de altă etnie, Sibiul rămâne în România”, a subliniat Fodor. „Acelor oameni care spun asta le e frică de dezvoltare!”, a spus și Mircea Hava.

One Comment

  1. Vad ca se merge pe destramarea tarii, sub diverse titluri, cam cum face UDMR-ul. Ma intreb cine va impiedica sa va dezvoltati asa cum doriti? Daca sint tot felul de „frine” fiind la conducerea locala trebuie sa fie spuse si indreptate. Generatii intregi s-au jerfit pt unitatea statului Roman si vad ca cei de acuma vor sa dezbine tara, in loc sa se lupte pt reintregirea tarii, cu Basarabia si Bucovvina de nord.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*