Sibiul, mai vizibil

O delegație din Parlamentul landului Bavaria a poposit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Primăria Sibiu. DSC_6622Delegația germană a fost condusă de Margarete Bause, lider al Partidului Verde din cadrul acestui for. Primarul Sibiului a prezentat oaspeților orașul, cu oportunitățile sale, planurile sale de dezvoltare și direcțiile pe care se va axa. „La Primăria Sibiu, am primit vizita unui grup de parlamentari din Parlamentul landului Bavaria, grup de parlamentari condus de d-na deputat Margarete Bause, care este și șefa fracțiunii verzilor din acest Parlament. În acest sens, am și discutat cu doamnele și domnii parlamentari. Le-am prezentat Sibiul de astăzi, le-am prezentat Sibiul ca locație economică, Sibiul ca destinație turistică și Sibiul cultural. Am discutat și probleme legate de administrația orașului, despre atributele executivului și legislativului și despre unele aspecte sociale“, afirmă Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Cuvinte de apreciere

Parlamentarul german a subliniat faptul că o importantă temă de discuție a fost aceea a migrării forței de muncă bine calificate din România spre Germania. Margarete Bause a arătat că îi apreciază pe românii care lucrează în străinătate, aceștia fiind buni profesioniști, care câștigă banii prin muncă cinstită. Oaspetele german s-a declarat pozitiv surprins de România și de Sibiu, mai ales că în presa germană se scrie foarte puțin despre România și, deseori, articolele sunt negativ. În timpul discuțiilor, deputatul german a menționat că este născută în Landshut, oraș cu care Sibiul este înfrățit încă din anul 2002, existând o relație foarte bună și activă între cele două entități. „Ne bucurăm să vedem şi o altă faţă, o altă imagine a României. După această vizită, părerea despre România este mult mai bună“, a mărturisit Bause.

Invitație la târguri

Oaspetele german a mai subliniat nevoia transmiterii mai multor informații privitoare la turismul din România și consideră că ar fi de bun augur prezența mai activă la târgurile de turism din Bavaria a țării noastre, pentru ca informațiile să le parvină oamenilor din Bavaria. Opinia politicianului german a fost că România și Sibiul ar putea fi parteneri foarte buni în domeniul turismului ecologic, pentru că peisajul natural este superb și pentru că se pretează la turismul pe bicicletă.

Astrid FODOR | primar interimar

„Fiecare dintre aceste vizite demonstrează că Sibiul este un pilon important în relația dintre România și Germania. Aceste vizite demonstrează aprecierea și interesul de care se bucură orașul nostru în Germania, în rândul politicienilor germani, și eu cred că ajută la o cunoaștere cât mai bună a realității românești, a orașului nostru, crescându-i vizibilitatea.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*