O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul din douăsprezece orașe să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane.

Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează an de an o nouă hartă a orașelor în care are loc acest eveniment. Traseul cultural debutează vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00 și până târziu în noapte, în orașele: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. În Sibiu, evenimentul va fi organizat la Yellowboot Aparthotel, pe str. Faurului nr. 13.

Programul NAG Național inițiat și coordonat de Asociația Ephemair este dezvoltat în Sibiu de către organizatorul local Dan Raul Pintea și partenerul său Imprimari.ro. „În această ediție la NAG publicul sibian se va putea TELEPORTa la expoziția de pictură, fotografie și instalație video a artiștilor grupului Brukenthal von Studio – compus din Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa și Cătălin Precup, alături de trei invitați – Adela Muntean, Diana Morar – Oancea și Mihai Pâslariu. Expoziția gravitează în jurul noțiunii de teleportare, aceasta fiind înțeleasă ca transferul rapid al materiei sau energiei dintr-un punct în altul, fără a traversa spațiul fizic dintre cele două. Într-un proces similar, artiștii teleportează frânturi din realitate în lumea artelor vizuale“, explică Dan Raul Pintea.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*