Recent, la sediul Companiei de Apă din Craiova a avut loc o întâlnire a operatorilor regionali din domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare. Scopul reuniunii a fost alegerea unui vicepreședinte la nivel național al asociației, precum și președintele unuia din cele 6 comitete teritoriale ale asociației, respectiv CT Olt – Jiu.

Societatea ”Apă Canal” SA Sibiu a fost reprezentată de directorul general, ing. Vasile Maier, care, prin votul unanim al celor prezenți a fost desemnat să ocupe ambele poziții, devenind vicepreședinte al Asocieției Române a Apei (ARA) și președinte al Comitetului Teritorial Olt – Jiu.

ARA este organizația profesională a operatorilor de servicii din domeniul apă – canal, ce reunește operatori regionali, proiectați, producători și furnizori de echipamente și soluții ce contribuie la funcționarea sistemelor de captare, tratare, transport, distribuție și epurare a apei.

Comitetul Teritorial Olt – Jiu al ARA reunește operatorii regionali din județele Covasna, Harghita, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt, Hunedoara ( zona Văii Jiului), Gorj, Mehedinți, Dolj, precum și Direcțiile Bazinale de Apă Olt și Jiu. În cadrul acestei structuri sunt dezbătute probleme curente ale operatorilor printre care se numără implementarea proiectelor cu finanțare europeană, armonizarea cadrului legislativ la directivele europene, soluții privind eficientizarea serviciilor oferite populației etc.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*