Sibiul participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Municipiul Sibiu se află pe harta Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume.

Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Sibiu, împreună cu partenerii locali, încurajează sibienii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-20 octombrie.

Sibienii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, între orele 10.00-17.00, sunt în următoarele cartiere: Cedonia (farmacia Sanmarco), Vasile Aaron – la piaţă, Ștrand – lângă Profi, Cireșica (Profi),  Valea Aurie – Școala Generală nr. 25, Terezian – Profi, Turnișor – Profi și Lazaret – Trans Agape.

Premii importante

Până pe 20 octombrie, Serviciul Local de Colectare asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Tot ce trebuie să facă sibianul este să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să facă o programare. Echipa serviciului de colectare asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu. În plus, participând la această acțiune de colectare, au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un frigider, un cuptor cu microunde, un aspirator, două mașini de călcat, două mixere și trei truse de accesorii scule. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 20 octombrie, la ora 18.00, la punctul de colectare din Cedonia.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*