Sibiul se transformă din nou într-o mare scenă de dans

Festivalul Studențesc SIBIU DANS FESTIVAL  revine în Sibiu în perioada 9-10 august 2019. Evenimentul este dedicat atȃt formațiilor studențești de amatori, cȃt și viitorilor profesioniști. Tinerii care participă la Sibiu Dans Festival se pregătesc un an ȋntreg pentru a prezenta coregrafii originale inedite, pe care spectatorii le vor putea admira ȋn premieră, pe scenă.

Vineri, 9 august 2019, ora 2000, ȋn Piața Mică din Sibiu, momentele artistice ale studenților din ȋntreaga țară vor fi apreciate de juriul de specialitate. Genurile admise pentru participanți sunt numeroase, acordȃnd libertate ȋn exprimare artiștilor și asigurȃnd cucerirea publicului cu povești de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

După competiție, sibienii sunt așteptați sâmbătă, 10 august 2019, la premiera spectacolului ”Fetița cu chibriturile”, noua producție a Companiei de Teatru-Dans Microbis, la ora 2000, ȋn Piața Mică. După nenumărate spectacole și premii obţinute la concursurile la care au participat, valoarea incontestabilă a dansatorilor sibieni este recunoscută pe plan mondial de organizatorii competiţiilor de dans care consideră Microbis ca fiind o companie de dans profesionistă. ”Fetița cu chibriturile” este un spectacol care poartă marca regizorului și coregrafului Hugo Wolff.

”Prin acest festival se doreşte stimularea competitivităţii, creativităţii, schimbul de idei şi experienţe între tinerii care au ca şi preocupare comună – dansul. Programul complex şi divers oferit de aceştia va impresiona publicul spectator, demonstrând încă odată că dansul este o artă capabilă să emoţioneze pe oricine”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2019 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi ȋn Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*