Sibiul și Marea Unire la Centenar

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, deschide începând de astăzi, 20 iulie, ora 12, șirul evenimentelor din cadrul proiectului „Sibiul și Marea Unire la Centenar“, cofinanțat de Primăria Sibiu.

Proiectul va pune în scenă mai multe acțiuni dedicate aniversării împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și implicării Sibiului în pregătirea și desăvârșirea acesteia.

„Având în vedere că Sibiul a jucat un rol determinat în cadrul evenimentelor ce s-au derulat în jurul momentului de la 1 decembrie 1918, credem că este absolut necesar să sărbătorim Centenarul prin intermediul unui sistem de activități complementare a căror finalitate va fi conștientizarea publicului larg despre importanța și măreția acestei realizări a întregii națiuni române. Proiectul se va derula pe trei paliere: pregătirea unei expoziții cu tema: «Marele Război și Marea Unire – o poveste în imagini», organizarea unui ansamblu de prelegeri susținute de către personalități marcante, într-un limbaj adecvat publicului larg, intitulat «România Mea la un secol de la Marea Unire», realizarea unei aplicații pentru telefoanele mobile cu Android, dedicată informării și ghidării turiștilor prin Sibiul Marii Uniri, intitulată «Sibiul Unirii»“, au declarat reprezentanții ULBS.

Proiectul este coordonat și derulat cu sprijinul specialiștilor și studenților Departamentului de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*