Sibiul, sub asediul turiștilor. TOT ce trebuie să știți despre Târgul de Crăciun 2017

Anul acesta se desfășoară cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu, sub denumirea Christmas in Sibiu – Food.Fun.Culture. 2017.

Inaugurarea a avut loc vineri seară, fără vreun discurs oficial, dar cu un concert de nai, la fel ca în 2007, susținut de Radu Nechifor & Friends, având ca invitat special pe Ozana Barabancea. Pentru a marca deceniul trecut de la încheierea programului Sibiu – Capitală Culturală Europeană au fost amplasate în premieră peste 100 căsuțe cu expozanți din țară și străinătate, dar și atracții numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, Piața Mare a fost din nou iluminată de proiecțiile de mari dimensiuni, care creează o atmosferă veritabilă de iarnă.

De asemenea, pentru prima dată, Sibiul a fost ocupat de turiști în proporție de aproape 100% încă din primul weekend a Târgului de Crăciun, cu două săptămâni mai devreme decât în trecut. Pentru zilele din jurul datei de 1 Decembrie, toate locurile de cazare sunt deja epuizate încă de săptămâna trecută, conform organizatorilor evenimentului.

Peste 100 expozanți și o zonă de street food

Pentru a marca deceniul trecut de la la programul Sibiu 2007, a fost depășit pragul de 100 de expozanți, mai exact 103 fiind prezenți la ediția din acest an, veniți din țară și străinătate. De asemenea, a fost amenajată o mică „piațetă” de street food, unde vizitatorii târgului pot găsi rulote cu vin fiert, hamburgeri, cartofi prăjiți cu topping-uri interesante sau cârnați la grătar, dar și o rulotă specială, cu cocktail-uri calde.

Proiecții (și mai) spectaculoase

Ediția din 2017 aduce din nou în prim plan o proiecție grandioasă de Crăciun, o proiecție realizată pe toate clădirile din Piața Mare, pornită în fiecare seară. Pentru a realiza acest proiect sunt montate numeroase de proiectoare arhitecturale, care sugerează o pădure de brazi cu ninsoare. O noutate pentru 2017 este latura vestică a pieței, unde se vor proiecta mai multe scene, care se schimbă și oferă un aspect divers acestei laturi.

Christmas Sounds Good cu Radu Nechifor și Ozana Barabancea

Această proiecție specială a fost pornită în cadrul spectacolului “Christmas Sounds Good”, susținut de naistul Radu Nechifor & Friends și Ozana Barabancea, ca o legătură simbolică cu inaugurarea primei ediții a Târgului, cu un concert al maestrului Gheorghe Zamfir.

Înscrieri online la Atelierul lui Mos Craciun

Copiii sunt așteptați și anul acesta la Atelierul lui Moș Crăciun, unde pot participa la atelierul de biscuiți, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art. Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/. Vizitarea atelierului este o idee bună în Săptămâna Altfel, desfășurată anul acesta și iarna.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

În cadrul evenimentului se desfășoară proiectul „Christmas in Sibiu. Food.Fun.Culture 2017” – cofinanțat de municipalitatea sibiană.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat