Sibiul, sub dictatura termometrelor

 

Municipalitatea este pregătită pentru a putea face faţă zilelor caniculare din această perioadă.

 

Punctele de prim-ajutor sunt gata să fie instalate în cazul în care temperatura va depăşi valoarea de 37°C pentru două zile consecutiv sau în urma unei notificări primite din partea Prefecturii. În aceste cazuri, municipalitatea este pregătită să amenajeze patru astfel de puncte: în faţa halei de carne şi produse lactate de la Piaţa Cibin, în faţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, la intrarea în Muzeul Brukenthal şi în faţa bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu.  Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va asigura asistente medicale sau voluntari care vor acorda sprijin specializat persoanelor care au nevoie.

Spaţii verzi întreţinute

Plantele din oraş sunt udate noaptea, cu ajutorul unei autostropitori a cărei capacitate este de 8.000 de litri. Ghivecele cu muşcate amplasate pe stâlpi sunt stropite o dată la două zile, în timp ce întreţinerea tuturor zonelor din parcuri este o activitate zilnică. Săptămânal, angajaţii de la Zone Verzi înlocuiesc florile din rondouri, cosesc iarba şi întreţin gardul viu. Toate aceste operaţiuni se realizează mecanizat.

Fântânile arteziene, atracţia zilelor de vară

Cele 12 fântâni arteziene reprezintă în continuare o atracţie în aceste zile calde. Ele sunt amplasate în sensul giratoriu de pe Bulevardul Mihai Viteazu, în Parcul Terezian, în Parcul Astra, în Parcul Tineretului şi în Parcul din Piaţa Unirii, în faţa Cercului Militar, pe Bulevardul Corneliu Coposu, pe strada Dealului, pe strada Nicolae Bălcescu, două fântâni în Piaţa Mare şi încă una în Piaţa Schiller. Fântâna arteziană din Parcul Sub Arini este în lucru, în prezent efectuându-se lucrări de reparaţii ale cuvei, se fac revizii la partea de instalaţii şi urmează să fie revopsită şi repusă în funcţiune în 2-3 săptămâni. Terasele sunt şi ele adăposturi foarte apreciate de sibieni şi turişti. Cele 49 de terase centrale au clienţi până seara târziu.

 

Adăpost în pădure

Pădurea Dumbrava le ţine răcoare celor 187 de animale adăpostite de Grădina Zoologică. În plus, angajaţii Zoo au grijă ca animalelor să nu le lipsească apa şi să primească mai multe fructe şi legume. De asemenea, în timpul amiezii, animalele care fac faţă mai greu căldurii sunt dirijate spre adăposturile lor interioare, pentru mai multă răcoare.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*