Sibiul, un model de normalitate

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică a felicitat autorităţile judeţene pentru că au reuşit autorizarea tuturor şcolilor din judeţul Sibiu. Ministrul a vizitat, la începutul acestei săptămâni, sediul Consiliului Județean, la invitația președintelui Ioan Cindrea.

La întâlnire au mai fost prezenți prefectul Ovidiu Sitterli, subprefectul Lucian Radu, rectorii ULBS și AFT, inspectorul școlar general Ștefan Firu, consilierii județeni Lucian Cioca și Liviu Mihăescu, precum și managerul Spitalului Clinic Județean, Vasile Spinean.

costoiu

Premieră post-decembristă
Discuțiile au atins puncte generale legate de învățământul universitar și preuniversitar, dar și informări despre proiectele strategice ale Consiliului Județean Sibiu. În acest context, Cindrea l-a informat pe ministru despre faptul că anul acesta toate unitățile de învățământ din județ au primit autorizație sanitară de funcționare. „Am propus consilierilor județeni, iar aceștia au votat în unanimitate, un proiect prin care Consiliul Județean a alocat fonduri pentru sprijinirea comunităților locale în această problemă. Este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când autorizarea sanitară a școlilor a decurs normal, iar județul Sibiu este singurul din țară care a reușit până acum această performanță“, a spus el.
Model pentru alţii
Costoiu a apreciat că judeţul Sibiu poate fi luat drept exemplu de către multe alte judeţe din ţară. „Este un lucru extraordinar și vă felicit pentru această reușită care poate fi luată drept model și de alte autorități județene. Mă bucur să văd aici, în județul Sibiu, o normalitate pe care ne-o dorim în toată țara și vă asigur de sprijinul meu în toate proiectele“, a afirmat ministrul. La finalul întâlnirii, oficialul guvernamental a primit din partea președintelui Consiliului Județean Sibiu albumul și filmul „Județul Sibiu – poarta de sud a Transilvaniei“, iar gl. bg. Ghiță Bârsan i-a înmânat o plachetă a Academiei Forțelor Terestre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*