Sibiul va deveni, pentru o săptămână, capitala teatrului independent

Începutul lunii iulie se anunță incendiar pentru sibieni. Prima ediție a SIBIU INTERNATIONAL FRINGE FESTIVAL aduce ineditul în artele spectacolului și este dedicat tuturor proiectelor culturale independente, urmărind promovarea inovaţiei precum şi a libertății creaţiei.

 

Tema acestei prime ediții este „inteligența”. Timp de o săptămână, din 1 până în 7 iulie, Sibiul va fi transformat în capitala teatrului independent și inteligent cu ajutorul a numeroase reprezentații de spectacole, concerte și experimente teatrale ale artiștilor tineri din România și de peste hotare.

Ediția pilot de anul trecut a marcat transformarea festivalului „Universtudent”, care era dedicat strict studenților, într-un festival care este acum adresat tuturor tinerilor cu inițiativă, talentați, care se reunesc pentru a împărtăși experiențe, idei și resurse în locații tradiționale și neobișnuite. “Am coordonat acest festival încă de pe vremea când eram proaspăt student al ULBS. Eu am simţit cel mai bine toate schimbările. Unii au înţeles aceste schimbări şi au ajutat la dezvoltarea acestei sărbători numită Universtudent, alţii nu le-au înţeles şi nu au contenit în a pune beţe în roate, adică după principiul pur românesc: «Dacă nu-i poţi ajuta, încurcă-i!». Nu am făcut şi cu siguranţă nu vom face rabat nici de acum înainte de la principiile ce ne animă în societate”, a spus Cătălin Grigoraş, director al Sibiu International Fringe Festival.

Organizatorii acestui festival, Asociația Internaţională de Tineret B ECOME au încredere că fiecare ediție va deveni un forum tot mai puternic al artelor spectacolului. Astfel, Fringe pune bazele unui nou sistem de funcţionare a teatrului în România.


Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat