Simpozion cu persoanele de conducere din aeroporturi

In perioada 10 – 13 iunie 2013, directorul general al RA Aeroportul International Sibiu s-a aflat in deplasare la Istanbul, cu acordul d-lui Ioan Cindrea – Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, unde a participat la Conferinta comuna Europeana si Mondiala organizata de Consiliul International al Aeroporturilor, in calitate de membru, cu drepturi depline.

 

Tema evenimentului din acest an a fost “ Transformarea aeroporturilor in aeroporturi dinamice “, in cadrul careia s-a reflectat cat de mult s-a schimbat industria aeroportuara in ultimii 10 ani. Aceasta transformare include acum o focalizare mai atenta asupra costurilor si a unei strategii aeroportuare, a unui angajament direct cu pasagerii, a unei calitatii crescute si a diversificarii veniturilor. Aceste dezvoltari au reintarit statutul aeroporturilor, prin focusarea pe clienti si prin sprijinul economic acordat de aeroporturi comunitatii.

Consiliul International al Aeroporturilor este un organism unic, care joaca un rol foarte important in stabilirea standardelor largi ale industriei aeroportuare.

In cadrul conferintei au fost atinse teme de importanta, sustinute/prezentate de personalitati de renume din cadrul aviatiei civile internationale, dintre care amintim:

ü Angela GittensDirector General al Consiliului International al Aeroporturilor, in cadrul “ Simpozionului cu persoanele de conducere din aeroporturi “ a avut o prezentare si discutii libere cu persoanele de conducere din aeroporturi, vizavi de  problemele actuale fudamentale, cu concentrare mai ales asupra modalitatii de abordare a elasticitatii financiare si operationale in cadrul aeroporturilor si a operatorilor aerieni, in aceste vremuri deosebit de dificile;

Ca teme de discutii amintim:

Cum a evoluat climatul investitiilor aeroportuare in ultimii ani?

Exista o modalitate de succes pentru aeroporturi de a creste traficul cu alti transportatori, atunci cand transportatorii existenti pe aeroport reduc traficul?

Pot aeroporturile sa faca mai mult pentru a facilita transferurile dintre operatorii aerieni, cu exceptia parteneriatului intern traditional?

Care vor fi repercursiunile scaderii severe a costurilor pe care operatorii le acorda aeroporturilor, pe termen lung?

Transportatorii de linie vor trebui sa devina transportatori low-cost, pentru a supravietui?

Aceste teme au fost sustinute, printre altii, de :

Olivier Jankovec, Director General, in cadrul Consiliului International al Aeroporturilor pentru Europa ;

Mathias Ruete, Director General, DG Move, Comisia Europeana;

Christa Fornarotto, Administrator asociat pentru Aeroporturi, in cadrul Administratiei Aeronautice Federale;

Andrew Charlton, Director Executiv, in cadrul Aviation Advocacy

Frank Brenner, Director General, Eurocontrol;

Tony Tyler, Director General, IATA;

David P Scowsill, Presedinte , in cadrul Consiliului Mondial al Turismului;

Declan Collier, Presedinte al London City Airport Limited;

Michael Cawley, Presedinte si  Director Executiv, Ryanair;

Conferinta a fost un real success, tinand cont de faptul ca au fost dezbatute teme de actualitate, de o importanta majora atat pentru aeroporturi cat si pentru operatori, si avand in vedere ca numai Organismul European cuprinde peste 450 de aeroporturi, majoritatea avand reprezentanti in cadrul conferintei.

Intocmit,

Oprita Iuliana

Purtator de Cuvant

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat