Situație CRITICĂ la Spitalul Județean Sibiu: ar putea rămâne fără bani pentru medicamente și materiale sanitare!

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Cornel Benchea, a atras atenţia că este posibil ca, în următoarele două luni, să nu mai fie bani suficienţi pentru a asigura medicamentele şi materialele necesare pentru pacienţi.

Cornel Benchea

„Deocamdată suntem echilibraţi, dar ţinând cont de tot ce s-a întâmplat cu majorările de salarii, s-ar putea să ajungem, către sfârşitul anului, în situaţia de a cere poate sprijin de la Consiliul Judeţean sau să vedem. Deocamdată suntem OK. Poate anul acesta suntem în regulă, dar vreau să vă spun că, în principiu, cheltuielile cu salariile au ajuns către 80% din total, ceea ce este foarte mult. Nu mai rămân bani suficienţi pentru materiale, pentru medicamente. În principiu, dacă toate vor fi compensate cum s-a spus şi se vor primi acei bani, diferenţele vor fi scoase de la bugetul de stat, nu ar trebui să fie nicio problemă”, a explicat Benchea, ieri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Directorul SCJU Sibiu a spus că are bani să asigure salariile, medicamentele şi materialele sanitare până la finalul lunii, dar că depinde de ce finanţare va primi începând din noiembrie.”Suntem OK. Suntem în regulă. Aşteptăm noiembrie. Dacă la fel vin banii, e în regulă”, a spus Benchea. Potrivit acestuia, până în prezent doar câţiva pacienţi au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamente în timpul spitalizării, iar SCJU le-a decontat banii pentru cheltuiala făcută pentru tratamentul pe care nu l-a putut asigura.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat