Situație de urgență la o firmă din domeniul prelucrării cărnii

În scopul antrenării periodice a forțelor și îmbunătățirii constante a timpilor de răspuns și a modului de intervenție în cazul producerii tuturor categoriilor de situații de urgență, astăzi, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic sibian din domeniul prelucrării cărnii.

Au fost mobilizați 20 de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD și o autospecială CBRN.

Scenariul a presupus existența unor scurgeri de amoniac din sistemul de răcire a unei camere frigorifice și o victimă intoxicată.

S-a intervenit pentru evaluarea situației și înlăturării pericolului prin limitarea propagării norului de amoniac precum și extragerea victimei din zona afectată și acordarea de urgență a primului ajutor medical specializat.

Concomitent, angajații aflați în timpul programului de lucru s-au autoevacuat în siguranță în locurile special amenajate în conformitate cu planul de evacuare în situații de urgență al obiectivului.

„În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate și au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor”, au declarat reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*