SMS-uri de avertizare meteo pentru județul Sibiu

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, și prefectul Adela Muntean au decis, astăzi, implementarea unei aplicații de transmitere de SMS-uri de atenționare și avertizare asupra fenomenelor meteo periculoase pentru județul Sibiu.

La discuțiile de la Prefectură au participat și șefii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”, Inspectoratului de Poliție al Județului și Serviciului de Telecomunicații Speciale Sibiu.

Mesajele de atenționare și avertizare vor fi transmise de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență, precum și către membrii comitetelor locale pentru situații de urgență.

Demersul prefectului Muntean, care are și calitatea de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vizează informarea imediată a autorităților locale și a cetățenilor, esențială în cazul avertizărilor de tip “nowcasting”, care impun o reacție rapidă. Intenția de a implementa această aplicație a fost comunicată și membrilor Colegiului Prefectural al județului, în ședința de ieri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*