Șoferi beți la volan, de Ziua Femeii

Polițiștii au prins în weekend mai mulți șoferi băuți la volan. Recordul aparține unui localnic din Dumbrăveni, cu 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În 7 martie seara, pe raza localității Porumbacu de Sus, polițiștii rutieri au oprit pentru control un șofer în vârstă de 56 de ani, localnic, aflat la volanul unui autoturism.
Deși bărbatul mirosea puternic a alcool, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice. El s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Noaptea, în orașul Dumbrăveni, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 42 de ani, prins la volanul unui autoturism condus pe strada Tudor Vladimirescu.

Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului i s-au recoltat probe de sânge la o unitate medicală, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 martie a.c., în jurul orei 12,30, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 61 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*