Soldații americani vin la FITS

Sute de soldați americani cantonați în România în bazele NATO de la Cincu sau Craiova sunt așteptați pe întrega perioadă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu să ia loc în sălile de spectacol și să se bucure de showuri de dans sau cu sunete de focuri de armă.

„Suntem singurul festival din lume care a conceput un program special dedicat militarilor NATO care apără teritoriile României. New American Democracy Series este un program dezvoltat împreună cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, iar anul acesta la a doua ediție a acestui program o să punem în scenă trei spectacole”, a anunțat Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.

Cele trei spectacole cu care organizatorii își doresc să-i încânte pe soldații americani sunt „American Dance Show” (realizat de Peter Sellars), „Iliada”, precum și proiecția filmului „Notes from the Field”.

„American Dance Show” se va juca pentru prima dată vineri, 8 iunie, la ora 20.00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Deși scena este mai mică decât cereau organizatorii, iar primul raspuns al companiei de peste ocean la invitația sibienilor a fost un „nu” hotărât, spectacolul se va juca în final grație cauzei nobile a acestuia.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*