Sonată compusă de Beethoven pentru o contesă din Arad – în concert online

Trei muzicieni din Sibiu vor susţine online, joi, un concert în care vor prezenta publicului „Sonata nr. 4 în do major, op. 102”, compusă de Ludwig van Beethoven pentru contesa Anna Marie Erdody din Arad, potrivit unui comunicat de presă remis, luni, Agerpres.


„Pentru noi, carantina este despre poveşti muzicale. E un timp în care continuăm să cântăm, să descoperim lucrări şi să căutăm sau să ne imaginăm poveştile din spatele lor. Aşa am ajuns la Sonata nr. 4 în do major, op. 102, despre care am aflat că a fost compusă pentru contesa Anna Marie Erdody, care locuia în oraşul pe care noi astăzi îl ştim drept Arad. Se crede despre această contesă că ar fi fost marea iubire a lui Ludwig van Beethoven”, spun muzicienii Monica Florescu şi Makcim Fernandez Samodaiev.

Potrivit sursei citate, acest concert va avea loc joi, de la ora 18,00, în Sala Oglinzilor de la Forumul German din Sibiu şi este transmis pe LivestreamRomania.ro.

Makcim Fernandez Samodaiev va cânta la violoncel, iar Karina Fernandez Samodaiev şi Monica Florescu, la pian.

„Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii ‘Florescu – Fernandez&Friends’, un proiect independent şi unic în Sibiu, cu concerte ‘full house’ în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la iniţiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) şi a pianistei Monica Florescu (România), stabiliţi la Sibiu după ce, timp de mai mulţi ani., au studiat, locuit şi concertat în diferite ţări din Europa şi în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător şi avid de muzică clasică, stagiunea camerală ‘Florescu – Fernandez&Friends’ propune o serie de concerte lunare, unde invitaţi sunt muzicieni cunoscuţi din România, dar şi din afara ţării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici şi alţii. Concertele stagiunii au şi o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicaţii şi repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală ‘Florescu – Fernandez&Friends’ ajunge inclusiv la Bucureşti”, se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*