Sondaj PNL: Iohannis, Cioloș și Turcan conduc în topul încrederii în județul Sibu

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi deputatul Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu, conduc în topul încrederii în judeţul Sibiu, într-un sondaj comandat de PNL şi realizat în perioada 27 august – 5 septembrie.

‘Primele trei personalităţi naţionale, la nivelul încrederii, în judeţul Sibiu, sunt Klaus Iohannis cu 62%, Dacian Cioloş cu 48% şi Raluca Turcan cu 40%’, a anunţat vineri Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

favorabilitate-pers-nationale

Potrivit sondajului, deputaţii Raluca Turcan şi Mircea Cazan au cea mai mare cotă de încredere dintre liberalii locali în rândul sibienilor, 43%, respectiv, 28%. Atât Turcan, cât şi Cazan sunt înscrişi în cursa internă a PNL pentru a candida din nou pentru Parlament. De altfel, Raluca Turcan a anunţat vineri că îşi mai doreşte un mandat de deputat.

membri-pnl

Viceprimarul municipiului Mediaş, înscris în cursa PNL pentru a candida pentru alegerile parlamentare, Christine Thellmann, se bucură de o cotă de încredere de 21% în rândul sibienilor, fiind urmată de senatorul Nicolae Neagu, cu 18%, fostul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, şi fostul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, cu câte 14%. Deputatul Ioan

membri-pnl

ămâian, care îşi mai doreşte şi el un mandat, are cea mai slabă cotă de încredere din rândul parlamentarilor liberali din judeţul Sibiu care vor să mai candideze: 12%. Candidaţii liberali la alegerile parlamentare vor fi anunţaţi până la sfârşitul lunii, posibil chiar peste o săptămână, rezultatele sondajului fiind ‘un criteriu de bază’, potrivit Ralucăi Turcan.

intentie-de-vot-partide

Același sondaj realizat de Novel Research arată că PNL se consolidează ca principala forţă politică a judeţului Sibiu, fiind cotat ca prima opţiune de vot, cu 42%. PNL este urmat de PSD cu 31%, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu 11%, PMP cu 6%, ALDE cu 5%, USR cu 2% şi UDMR tot cu două procente. ‘La nivelul percepţiei partidelor politice, PNL este considerat ca fiind un partid corect, cu oameni competenţi, în timp ce PSD este perceput ca un partid corupt’, a mai spus preşedintele PNL Sibiu.

nivelul-de-satisfactie-institutii

Percepţia că lucrurile merg bine la nivel naţional este dominantă, 61% dintre sibieni fiind mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit sondajului comandat de PNL Sibiu.

perceptie-calitati-partide

Raluca Turcan a mai afirmat că ‘la nivelul judeţului Sibiu, percepţia că lucrurile merg bine este dominantă, 36% dintre sibieni consideră că lucrurile merg bine.’

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.164 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,9%.

nota-metodologica

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*