Sondaj privind mediul de afaceri local

Centrul de Informare si Asistență în Afaceri – INFOBiz derulează, până pe 30 aprilie, un sondaj pe bază de chestionar electronic adresat mediului de afaceri sibian și populației active de pe raza județului Sibiu (angajați și șomeri).

Sondajul pe bază de chestionar este utlizat pentru a colecta date omogene, ce pot fi folosite în scop statistic. În contextul realizării evaluărilor socio-economice, urmare a efectelor pandemiei,  Centrul INFOBiz a inițiat acest sondaj pentru a colecta informații atât de la angajatori, cât și de la angajați,  în vederea  evaluării posibilității lansării unui fond privat de reziliență și redresare, la nivel local, județean, ca măsură de sprijin petru întreprinderile mici și mijlocii din județul Sibiu.

„Se are în vedere o măsură compensatorie, privată de această dată, ca o reacție firească a mediului privat neafectat de criza pandemică, în sens de protejare, prin reziliență si redresare, a celor afectați (în special întreprinderile mici și mijlocii românești). Acest demers, dacă va fi întreprins, poate salva de la a intra în insolvență sau faliment un număr mare de firme locale, de a disponibiliza un număr relevant de angajați, urmare a lipsei interveției ferme, și la timp, a statului.

Sondajul doreste să stabilească (și) nivelul de satisfacție a populației active (șomeri și angajați) și a antreprenorilor, cu privire la măsurile luate de instituțiile statului (guvern și parlament) pentru a sprijini mediul de afaceri, dar și a păstra locurile de muncă. Se urmărește totodată eficiența cu care instituțiile statului au comunicat eficient aceste măsuri, aducându-le la cunoștința celor interesați.

Rezultatele sondajului vor fi edificatoare pentru construcția acestui fond și vor fi folosite pentru a convinge marile companii, firme naționale și corporații, de pe raza județului Sibiu, de a se alătura unui astfel de demers, subscriind ca participanți la acest fond. Fondul se vrea a fi gestionat de o entitate non guvernamentală (ONG), împreună cu o instituție publică, credibilă, împreună asigurând obiectivitatea și transparența vis-à-vis de criteriile de evaluare ale firmelor beneficiare, a modului cum se alocă banii” a declarat Ciprian FARAON, președinte Centrul INFOBiz.

Link-ul sondajului este: https://forms.gle/rzhJdJU1Zd1WjDP39

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*