Două evenimente ţin capul de afiş al scenei muzicale sibiene în această săptămână. Ambele fac parte din programul celei de-a zecea ediţii a festivalului „Zilele muzicale Româno-Americane“ şi se vor desfăşura la Sala Thalia.

Primul eveniment este un recital „Gershwin“ susţinut de soprana Sorina Munteanu şi pianista Viorela Ciucur şi va avea loc marţi 25 iunie, la Sala Thalia, cu începere de la ora 19,30. Programul muzical al recitalului este alcătuit în totalitate din compoziţii semnate George Gershwin. Soprana Silvia Sorina Munteanu este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2003, după ce anterior a fost solistă a Operei Naţionale Timişoara şi a Operei Naţionale Române din Cluj Napoca. Şi-a făcut debutul în anul 1996 cu opera „Carmen” de Georges Bizet. Cariera sa a continuat atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din Frankfurt, Essen, Sofia, Bratislava, Budapesta, Praga, Varna. A participat la spectacole de operă, festivaluri şi concerte de gală din SUA, Thailanda, Belgia, Bulgaria, Portugalia, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Italia, Spania. Posedă un repertoriu vast de operă şi de lied. Pianista Viorela Ciucur este conferenţiar universitar, doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Activitatea sa artistică însumează peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră şi peste 100 de concerte cu orchestra în Bucureşti şi în ţară.

Primul concert simfonic din această ediţie a „Zilelor Muzicale Româno-Americane“ va avea loc joi, 27 iunie, ora 19,30 la Sala Thalia din Sibiu. Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul american Paul Polivnick, va interpreta compoziţii semnate George Enescu, William Grant Still, George Gershwin şi Russell Peck. Solistul concertului va fi violonistul de origine sibiană Daniel Szasz pe care publicul l-a întâlnit deja în recitalul „The History of Tango“ desfăşurat săptămâna trecută.

Biletele pentru concertele din cadrul acestui festival se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, de luni până vineri, între orele 12-16. Preţul unui bilet variază între 7 şi 20 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Programul complet al festivalului poate fi găsit pe site-ul oficial www.filarmonicasibiu.ro.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*