Noul rector Sorin Radu promite dialog deschis pentru o universitate puternică

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu va fi condusă, în următorii patru ani, de prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.

Procesul electoral pentru funcția de rector a început pe 13 ianuarie, cu depunerea candidaturilor. După campania electorală, desfășurată în perioada 27 ianuarie – 1 februarie, pe 4 februarie s-a derulat turul I al alegerilor. În cele trei secții de votare și-au putut exprima opțiunea cadrele didactice și de cercetare titulare cu drept de vot și reprezentanții studenților din consiliile facultăților și din Senat din cele  nouă facultăți. Potrivit biroului electoral al ULBS, din totalul de 663 de electori, s-au prezentat 577. Pentru ca unul dintre candidați să fie ales din primul tur, era nevoie de o majoritate simplă de 283 de voturi. S-au numărat 565 de buletine cu voturi valabil exprimate. În ordinea numărului de voturi, primii doi candidați au fost: Sorin Radu, actualul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, cu 234 voturi, și prorectorul Livia Ilie, cu 148 voturi. Pe locul al treilea, la distanță considerabilă, s-a clasat conf. univ. dr. Daniela Preda, directorul Serviciului Relații Internaționale din cadrul ULBS. Prof. univ. dr. Liviu Mihăescu, de la Facultatea de Științe Economice, a obținut 67 de voturi. Cel mai mic număr de voturi, respectiv 43, l-a întrunit prof. univ. dr. habil. Marian Țiplic, actualmente prorector coordonator al programelor academice.

Astăzi, electorii au fost chemați din nou la urne, pentru a alege între Sorin Radu și Livia Ilie. Votarea s-a încheiat la ora 20. În turul II s-au prezentat 576 din cele 663 persoane cu drept de vot, fiind consemnate 559 buletine cu voturi valabil exprimate. Numărătoarea finală arată că Sorin Radu a obținut 344 voturi, iar Livia Ilie – 215.

Sorin Radu

Sorin Radu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le-a mulțumit susținătorilor săi:

„Dragi colegi,
Dragi studenți,

Vă mulțumesc tuturor pentru participarea la cel de-al doilea tur de scrutin și pentru susținerea arătată.
Încrederea pe care mi-ați acordat-o prin votul Dumneavoastră mă onorează și, totodată, mă obligă. Mă obligă să fac toate eforturile pentru îndeplinirea a ceea ce am propus în programul managerial. Mă obligă să nu fac niciun pas înapoi de la corectitudine și onestitate. Mă obligă la dialog deschis cu toți membrii comunității ULBS, profesori, studenți, personal administrativ. Îmi doresc enorm ca, împreună, să facem din universitatea noastră una puternică.
Să facem ca #viitorulULBS să fie unul frumos!

Mulțumesc încă o dată, tuturor!

Mă înclin!”

Potrivit calendarului alegerilor pentru mandatul 2020-2024, mâine, 7 februarie, Senatul Universității se va întruni pentru a valida rezultatul alegerilor, iar în perioada 1-31 martie va avea loc desemnarea prorectorilor, concursul decanilor și alegerea reprezentantului studenților în Consiliul de Administrație.


Mihai COLIBABA

2 Comments

  1. Pingback: Sorin Radu, noul rector al Universității „Lucian Blaga“ – Made in Transilvania

  2. ovidiu says:

    FELICITARI, CAMARADE! MA BUCUR CA SUNT PRIMUL CAE TE FELICITA .. IN PUBLIC!
    SI… VEZI CE FACI CU FUNCTIA AIA!
    SA AUZIM DE BINE!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*