Soroban – aritmetica mentală japoneză, o metodă alternativă pentru educația copiilor, ajunge în Sibiu

Logiclub Smart Education Center, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Incubator107Sibiu, organizează în 25 septembrie, la ora 19.00, la Centrul de Învățare LEARN al EDU-HUB ULBS, o prezentare a sorobanului – o metodă alternativă pentru educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Logiclub aduce în Sibiu educația prin Soroban alături de școala japoneză ISHIDO-SHIKI – fondată în 1973 de Sensei Kenichi Ishido, invitatul serii alături de delegația sa de profesori japonezi.

Andreea Matei, fondator Logiclub Smart, împreună cu sensei Kenichi Ishido și psihoterapeutul Codruța Răbăgel vor expune beneficiile metodei Soroban pentru dezvoltarea copiilor, în contextul educației pozitive și al necesității creării unor competențe esențiale pentru viitor.

”Părinții, dascălii și actorii sociali implicați în educație vor descoperi viziunea cursurilor de aritmetică japoneză mentală dedicate copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și vor afla direct de la sursă informații despre școala parteneră Ishido-shiki, despre metodele de lucru implementate în cadrul Logiclub Smart – primul centru de Soroban din România, certificat Ishido-shiki și Fundația de Soroban din Japonia, precum și alte noutăți interesante”, a declarat Andreea Matei.

”Ne bucurăm să fim parte dintr-un frumos proiect pentru noile generații sibiene. Suntem convinși că aplicarea metodelor alternative și inovative în educația copiilor va contribui la creșterea unei generații de tineri capabili să facă față provocărilor și să găsească soluții creative pentru problemele societății”, a declarat prorectorul Livia Ilie.

Logiclub-Smart Education Center este un start-up din comunitatea sibiană, finanțat prin proiectul Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor din cadrul programului ”România Start-Up Plus”, implementat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Konfida.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*