Somonul afumat se simte foarte bine în compania consistentă a smântânii, acompaniat de boabele dulci de mazăre şi feliile de ciuperci. O reţetă de paste pe cât de consistentă pe atât de rafinată.

Ingrediente:

400 grame spaghetti (spaghete), 350 grame file somon afumat, 400 ml smântână dulce grasă (32%), 1 cană de mazăre congelată, 8 ciuperci de cultură, 1 ceapă medie, 2 linguri de unt, 1 legătură mare pătrunjel proaspăt, sare, piper proapăt măcinat

Preparare:

Fierbeţi pastele. Tăiaţi fâşii sau rupeţi cu mâna somonul. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa. Tăiaţi ciupercile felii. Topiţi untul şi sotaţi ceapa 1-2 minute, până când se înmoaie, fără a se prăji. Adăugaţi ciupercile. Stingeţi cu smântâna. Lăsaţi să dea fiarbă 1-2 minute până când ceapa este bine pătrunsă. Adăugaţi somonul şi mazărea şi lăsaţi sosul pe foc alte 4-5 minute. Asezonaţi cu sare. Amestecaţi sosul cu pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat. Pastele cu somon, mazăre şi ciuperci se servesc cu piper proaspăt măcinat. (reţetă preluată de pe www.cevabun.ro)

Lasă un răspuns