Spectacol în weekend la Freestyle Open

Campionatul Național de Freestyle din România a ajuns la cea de-a treia ediție iar în acest an este compus din două etape. Prima dintre ele are loc la Arena Platoș, în acest weekend, iar cea de-a doua la Harghita Mădăraș la finalul lunii martie. Evenimentul se află pe agenda World Snowboard Federation iar câștigătorii punctează în clasamentul internațional, concursul fiind cotat cu 1 stea TTR.
Arena PLATOS Freestyle Open debutează vineri, 30 ianuarie, cu sesiunea de înscrieri și antrenamente. Atât înscrierile cât și antrenamentele au loc între orele 9 și 20. Concursul propriu-zis are loc sâmbătă. Prima sesiune este concursul de slopestyle ce se va desfășura în funpark. Traseul de concurs este compus din patru platforme a câte două elemente. Concurenții vor sări în primul stagiu peste 2 kickere mic sau mare – cu aterizare de 8 metri, rainbow rail, kink box de 6 metri, straight box și rail pe următoarele două platforme iar pe ultimul stagiu vor da peste alte două kickere de 4Freestyle Open 2Freestyle Openși 8 metri. Concursul de slopestyle are loc între orele 10 și 17. După pauză începe sesiunea de noapte, unde se vor premia cele mai bune trick-uri. Concursul nocturn începe la ora 19 și durează o oră. Valoarea totală a premiilor este de circa 2500 de euro, 1000 de euro premii în bani și 1500 premii în produse oferite de Skullcandy, H2O, Electric, Armada și Switch Shop pentru categoriile Ski și Snowboard Rookies și Groms.
Concurenții vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă, Grom – sub 14 ani (născuți începând cu 1 Ianuarie 2000), Rookie între 14 si 18 ani (născuți între 1 Ianuarie 1997 și 31 Decembrie 1999), Adulți – peste 18 ani. Toate aceste categorii de vârstă se aplica la ambele clase, ski și snowboard. Taxa de înscriere este de 50 de lei și include skipass pentru toată ziua de sâmbătă, zi și nocturnă, precum și două băuturi în bar. Pentru cei care dețin skipascs taxa este de 20 de lei.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*