Spectacolul „Nunta lui Figaro” din cadrul Sibiu Opera Festival este sold out!

Toate biletele puse în vânzare pentru spectacolul de operă “Nunta lui Figaro” din cadurl proiectului “Sibiu Opera Festival”, au fost epuizate. Evenimentul are loc în sâmbătă, 24 septembrie 2016, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

opera_rom_timisoara-1Spectacolul „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart va fi pus în scenă de către soliştii şi orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara, iar la pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi din Italia. Personajul lui Beaumarchais, Figaro, l-a inspirat nu doar pe Rossini, care l-a pus în valoare în opera sa „Bărbierul din Sevilla” pornind de la comedia „Le Barbier de Séville” a scriitorului francez, ci şi pe Mozart, care l-a readus în atenţie în opera „Nunta lui Figaro”. Având ca sursă de inspiraţie tot una din scrierile lui Beaumarchais, „La Folle Journée ou Le Mariage de Figaro” – o continuare a piesei de teatru „Le Barbier de Séville” – opera lui Mozart continuă povestea contelui Almaviva, a Rosinei şi a lui Figaro. Pentru că piesa lui Baumarchais a fost interzisă la Viena în acea perioadă pe motiv că ar fi o satiră politică şi socială, libretistul Lorenzo Da Ponte a renunţat la referinţele politice din textul original şi a tradus libretul în italiană, limba în care se cânta opera la acea vreme.

A XV-a ediţie

Ediţia a XV-a a celui mai important eveniment sibian dedicat artei lirice şi totodată singurul festival internaţional de gen din ţară se desfăşoară anul acesta în perioada 11-30 septembrie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*