Spitalizare de zi, din luna mai, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu introduce, din luna mai, un nou serviciu pentru pacienții care suferă de afecțiuni respiratorii.

Este vorba despre spitalizarea de zi, structură în cadrul căreia sunt disponibile șase paturi. Patru dintre acestea sunt pentru secțiile de adulți, iar două pentru copii, durata maximă de spitalizare fiind de 12 ore.

Printre afecțiunile medicale care se pot trata la adulți în regim de spitalizare de zi se numără: pneumoniile virale și bacteriene, bronșiectaziile, astmul bronșic, pneumopatiile interstițiale difuze, precum și unele cazuri care necesită fiberbronhoscopie, pentru precizare de diagnostic sau cazurile cu suspiciune de apnee în somn.  De asemenea, în cazul copiilor vor putea fi tratate cazurile cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, pneumoniile virale și bacteriene și bronșiectaziile.

„Ne bucurăm că am reușit să completăm asistența medicală oferită pacienților care se adresează spitalului nostru cu un nou serviciu, cel de „Spitalizare de zi”. Pe lângă spitalizarea continuă, această nouă structură era necesară pentru creșterea calității serviciilor medicale furnizate pacienților și a eficienței utilizării resurselor financiare și umane”, a declarat Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Pentru a putea fi spitalizați, bolnavii trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie și programare telefonică prealabilă (tel.0269/210 979, interior 125), în ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Aleea Filozofilor nr. 3-5.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*