Spitalul European Polisano aniversează 2 ani de performanță în neurochirurgie

Bilanțul medical: Peste 4700 de consultații și 500 de intervenții.

Spitalul European Polisano aniversează doi ani de la lansarea secției sale performante de neurochirurgie. Cu o investiție de peste 1,5 milioane euro, aceasta dispune de dotări la cele mai înalte standarde și de un personal medical format din 3 neurochirurgi angajați full time și un medic angajat part-time, specializați în unele dintre cele mai mari centre din lume. Până în prezent, în cadrul secției au fost tratate cu succes peste 500 de cazuri medicale complexe, printre care și o premieră națională.

În cei doi ani de la inaugurare, peste 4750 pacienți au beneficiat de consultații în cadrul secției de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano, printre care s-au numărat și cazuri medicale deosebit de complexe, refuzate de spitale de prestigiu din țară și străinătate. Printre cele mai mai mari performanțe se numără: 15 pacienți cu tumori cerebrale maligne, la care s-a practicat rezecția tumorală folosind tehnologia prin fluorescență indusă de 5-ALA (Gliolan); tumori de trunchi cerebral, anevrisme intracraniene și abordul endoscopic transnazal transsfenoidal al tumorilor de hipofiză.

Asistența medicală este oferită de către 3 medici neurochirugi de excepție, antrenați în unele dintre cele mai mari centre de specialitate din lume: Dr. Claudiu Matei – medic primar neurochirurg și șeful secției de Neurochirurgie, medic cu experiență internațională în Germania, Franța și Spania și cu peste 1.200 de cazuri de neurochirgie diagnosticate, Dr. Sofia Nistor – medic specialist neurochirurg, Dr. Paul Flore – medic specialist neurochirurg și Dr. Dimitriu Cristian – medic primar neurochirurg, angajat part-time.

“Secția noastră de neurochirurgie a fost dezvoltată după un concept terapeutic modern, care oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de tratament de ultimă generație, la costuri semnificativ reduse față de străinătate. Pe lângă tehnologia performantă, acum dispunem și de o echipă completă de neurochirurgie, unită și foarte bine pregătită pentru orice caz medical, oricât de complex.“ a declarat Dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg și șeful secției de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano.

Secția de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano dispune de tehnologie de ultimă generație, care permite abordarea patologiei neurochirurgicale la cel mai înalt nivel și în condiții de maximă siguranță. În cadrul său, pacienții – atât adulți, copii, cât și nou născuți, beneficiază de tratamentul maladiilor sistemului nervos central și periferic prin intervenții minim invazive, efectuate endoscopic și prin tehnica de navigație pe RMN. Aceste afecțiuni includ bolile degenerative și traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, traumatisme cranio-cerebrale, tumori cerebrale și ale măduvei spinării, accidente vasculare cerebrale, infecții și malformații ale sistemului nervos central. O altă particularitate a secției este tratamentul chirurgiei de coloană, inclusiv a intervențiilor complexe spinale, tumorilor cerebrale, a tumorilor de hipofiză prin abord transsfenoidal și a malformațiilor sistemului nervos central precum și a patologiei vasculare cerebrale.

Centrul-de-Neurochirurgie-sala-de-operatii

Despre Spitalul European Polisano

Înființat în anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recentă și modernă investiție în domeniul medical din România, realizată prin prisma celor 20 de ani de experiență și activitate a grupului Polisano. Acesta face parte dintr-o structură integrată de centre de excelență în medicină și reprezintă o noutate pe piața serviciilor medicale din România, atât prin dotarea de excepție, cât și prin colaborările stabilite în premieră cu universități de medicină de prestigiu din Austria, Franța, Marea Britanie, Suedia, Statele Unite și Canada, dar și prin acordurile încheiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și cu Spitalul Clinic Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*