Spitalul Județean Sibiu primește fonduri pentru aparatură, înaintea Summit-ului UE

În urma solicitărilor Consiliului Județean Sibiu privind dotările suplimentare necesare în cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu în vederea Summit-ului european ce va avea loc la Sibiu în 2019, Ministerul Sănătății a decis transferarea de fonduri în valoare totală de 2.427.000 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 18% din suma solicitată.

Fondurile se alocă pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgența în sănătate, co-finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Sibiu în procent de 10 la sută.

Lista de aparatură pentru care sunt destinate fondurile include: turn laparoscopie, amplificator de imagine RxTV-C-ARM, ventilatoare ATI, aparat electrochirurgical, aparat pentru ventilație mecanică de transport, ecograf Doppler, masă chirurgicală și pacemaker extern și intern.

Este vorba de aparatură identificată de medicii din spitalul sibian ca fiind o prioritate pentru a putea răspunde urgențelor care pot surveni în timpul unui eveniment de amploarea summit-ului ce va fi găzduit de Sibiu anul viitor, pe lângă activitatea curentă și urgențele pe care spitalul le deservește în mod obișnuit. Spre exemplu, așa cum se menționa în fundamentarea pregătită de medicii din spital, în prezent există în dotare doar două turnuri laparoscopie pentru cele cinci săli de operație din cadrul Blocului Operator din Chirurgie 1 și 2.

Aparatele electrochirurgicale aflate acum în dotarea spitalului „nu au funcții performante de hemostază, sunt de generație veche și se defectează des, împiedicând adesea procesul operator”, conform medicului dr. Dan Bratu, șef lucrări.

Fondurile vor fi transferate către bugetul Consiliului Județean Sibiu printr-un contract cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu, iar aparatura va trebui achiziționată până la 31 decembrie 2018.

„Salutăm alocarea acestor fonduri care vor permite achiziționarea de aparatură importantă pentru Spitalul Județean, dar, întrucât nevoia este mult mai mare, sperăm că se vor găsi în timp util soluții și pentru restul aparaturii semnalate de medici ca fiind de necesitate stringentă”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

În 2018, alocările pentru aparatură din fondurile Consiliului Județean Sibiu, din fondurile proprii ale spitalului și respectiv din sponsorizări au depășit suma de 6,9 milioane de lei.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat