Start la a doua etapă de înscrieri


Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi clasa I a debutat în această săptămână şi se va desfăşura până în 27 martie. Peste 2.000 de locuri sunt puse la

Peste 50% din locurile rezervate clasei pregătitoare au fost ocupate deja în prima etapă de înscriere, rămânând vacante 1.442, în timp ce pentru clasa I mai sunt disponibile doar 742 de locuri în judeţul Sibiu. Cele mai multe locuri rămase libere pentru următoarele etape de înscriere sunt la Colegiul Naţional „Octavian Goga“ – 72 de locuri vacante la clasa pregătitoare, respectiv 81 la clasa I.

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I au loc, anul acesta, în patru etape

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I au loc, anul acesta, în patru etape

Cele mai căutate şcoli

 

Au existat, totuşi, şi unităţi unde locurile pentru ambele clase au fost epuizate încă din prima etapă de înscriere. „Este cazul şcolii Regele Ferdinand, şcoala nr. 4 Sibiu şi şcoala nr. 8 din Mediaş, care au anunţat că şi-au ocupat toate locurile disponibile atât pentru clasa I, cât şi pentru clasa pregătitoare“, a enumerat Constantin Gorun, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului, în prima etapă au fost înscrişi peste 5.000 de copii în clasa I şi clasa pregătitoare, adică mai bine de două treimi din numărul total aşteptat.

Patru etape de înscriere

 

În cea de-a doua etapă, desfăşurată până în 27 martie, vor putea depune cereri de înscriere părinţii care au altă circumscripţie şcolară decât cea stabilită în prima etapă de înscriere. Dosarul cu care sibienii trebuie se prezinte la şcoli este mai stufos decât cel din prima etapă, pentru că trebuie să conţină, pe lângă documentele ce ţin de vârsta şi istoricul copilului, şi acte care să ateste faptul că toate criteriile cerute de şcoli sunt îndeplinite de copil sau părinte. Părinţii trebuie să dovedească fie că cel înscris are fraţi care urmează cursurile şcolii, fie că locul de muncă al lor este apropiat de şcoala unde se depune dosarul sau că un membru al familiei a absolvit cursurile instituţiei de învăţământ vizate. Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I vor continua în următoarele etape. Astfel, în a treia etapă, desfăşurată în perioada 23 – 27 aprilie, vor fi înscrişi copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri, sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere. Ultima etapă, din perioada 2 – 21 mai, va fi rezervată copiilor care nu au participat la etapele anterioare ori nu au fost distribuiţi din diferite motive.


69

la sută din numărul total de copii estimat s-au înscris deja în clasa I şi clasa pregătitoare

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat