STRABAG modernizează DJ 106 C Sibiu-Cisnădie, până la podul peste Seviş inclusiv. Investiţia se face doar din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu!

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat la începutul acestei săptămâni cu firma STRABAG SRL contractul de lucrări de proiectare şi execuţie pentru modernizarea DJ 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul cuprins între km 1+176 – km 4+350, în vederea asigurării fluidizării circulaţiei şi relocării utilităţilor.

Valoarea contractului este de 15.211.130, 76 lei fără TVA, din care 219.800 lei fără TVA pentru servicii de proiectare, 29.900 lei fără TVA pentru servicii de asistenţă tehnică, 14.961.430, 76 lei fără TVA pentru lucrări de execuţie. Durata derulării contractului este de 9 luni, Consiliul Judeţean estimând că cel târziu la începutul lunii iunie vor demara lucrările de execuţie.

„Situaţia traficului din zona Cartierului Arhitecţilor a devenit obiectivul de investiţie numărul unu din programul de investiţii al Consiliului Judeţean Sibiu în acest an, astfel că am alocat cu prioritate resurse financiare din bugetul propriu pentru a rezolva o problemă cu care se confruntă zi de zi foarte mulţi cetăţeni. Am încredere că firma de construcţii care a luat acest contract va face o lucrare de calitate, aşa cum ne dovedeşte pe alte două drumuri judeţene care se află în plin proces de modernizare şi mă refer la DJ 107 B Slimnic-Păuca şi la DJ 142 Valea Viilor-Motiş”, a declarat preşedintele Daniela Cîmpean.

Tronsonul de drum ce urmează să fie modernizat va fi extins la trei benzi de circulaţie, iar podul peste pârâul Seviş va fi demolat, construindu-se unul nou, dimensionat pentru 4 benzi de circulaţie. Totodată, va fi amenajat un pasaj subteran pentru subtraversarea drumului judeţean de către biciclişti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*